Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Česi spašeni, jahta potonula

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U jučerašnjem potonuću češke jahte četiri nautičke milje jugoistočno od svjetionika Porer nitko nije stradao, a nije došlo ni do onečišćenja mora, priopćeno je danas iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Kako se navodi u priopćenju, Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru te Državna uprava za zaštitu i spašavanje jučer su oko 17 sati dobili obavijest da desetmetarska motorna jahta 'Fanny 2' koja plovi pod češkom zastavom, traži pomoć radi prodora vode. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Imala detaljan plan Zapalila jahtu svom bivšem poslovnom partneru, ali nije znala ključnu informaciju Vili Beroš prvi letovi u travnju Prvih 100 ljudi počelo edukaciju za posadu hitne helikopterske službe: "Počinjemo graditi infrastrukturu za cjelovitu hitnu službu"

Jahta s dva češka državljanina u tom se trenutku nalazila na poziciji četiri nautičke milje jugoistočno od svjetionika Porer.

Na mjesto pomorske nesreće Lučka kapetanija Pula uputila je dva brza plovila u vlasništvu Davora Buršića iz Medulina radi što bržeg spašavanja posade. 

Oba člana posade su spašena i neozlijeđena, ali su u stanju šoka prevezena u Vrsar dok je jahta oko 18,30 sati potonula na dubinu od 47 metara. U trenutku spašavanja nije došlo do onečišćenja mora.

Istražne radnje su u tijeku, a sutra će članovi posade dati izjave u Lučkoj kapetaniji, priopćeno je danas iz resornog Ministarstva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene