Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dok Nina Kuluz optužuje bivšeg supruga

Cesareu prijeti nova ovrha, a njegov otac poručuje: "Nitko ne želi uzeti Cesarea Hrvatskoj. Moći će se vratiti, dovoljno je da mi to kaže"

Podrška dječaku Cesareu (Foto: Dnevnik.hr)
Podrška dječaku Cesareu (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Podrška dječaku Cesareu (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Sprema se nova ovrha nad devetogodišnjim Cesareom. Nina Kuluz, koja je svojeg sina iz Italije ilegalno odvela prije pet godina, zajedno s prijateljicom obratila se danas javnosti. Pročitale su mišljenje psihijatra o stanju djeteta, navele među ostalim, i kako otac sina rijetko viđa.

Nakon što onaj ljetos nije uspio, za sljedeći tjedan zakazan je novi pokušaj ovrhe nad djetetom. O svemu smo pitali i oca Alessandra Avenatija koji živi u Italiji.

Pročitajte i ovo Inspekcija na splitskom sudu zbog ovrhe Cesarea (Foto: Dnevnikl.hr) - 2 OVRHA DJETETA Nina Kuluz mogla bi tužiti Republiku Hrvatsku: Je li splitski sud imao propusta u slučaju malenog Cesarea? Slika nije dostupna Maleni Cesare predan ocu Objavljeni detalji drame u Splitu: Dječak plakao i vikao, policija privela dvije osobe

Nina Kuluz i njezina prijateljica kažu kako je stručni tim naložio da najmanje jednom u 15 dana otac dođe iz Italije i ostane minimalno 4 dana kako bi se zbližio s djetetom.

"Otac je do sada, do današnjeg dana po tom nalogu suda trebao iskoristiti 108 dana za druženje i upoznavanje svog djetetea, on je iskoristio 3 dana", kaže Vanda Plazonić, prijateljica Nine Kuluz.

Njegova je priča potpuno drugačija. "Normalno, ako ja dolazim u Hrvatsku, a ona mi ga ne da vidjeti, što onda mogu. Ako pokušam telefonirati, ona mi ga ne da na telefon, što mogu učiniti", tvrdi otac djeteta, Alessandro Avenati.

"Ja sam ga vidio i gledao sve vrijeme dok mi gospođa Kuluz to nije zabranila. Kad je odlučila da mi ga više ne da vidjeti, nisam ga više vidio", dodaje.

Sve su optužbe zapravo riječ na riječ. No ono što je činjenica piše u liječničkoj dokumentaciji o stanju djeteta. "Stoga bi nova separacija od majke za njega predstavljala duboku ranu, odlazak ocu s kojim nije uspostavio privržen odnos za njega znači krivnju, beznađe i kaznu", ističe Plazonić.

"Mislim da dok god dječak bude s majkom, koja nije osoba koja je psihički na mjestu, moj će sin uvijek imati probleme", odgovara dječakov otac.

Nova Ovrha zakazana je za sljedeći tjedan. Taj dan Nina Kuluz treba biti u Italiji gdje se redovito mora javiti policiji. "Od mene se očekuje da ostavim svoje dijete u toj situaciji da ga ostavim smogm, da se nosi sam. S druge strane ja se moram javiti jer inače bi išao uhidbeni nalog", pojašnjava Kuluz.

"Želim reći hrvatskom narodu da nitko ne želi uzeti Cesarea Hrvatskoj. Moći će se vratiti kao slobodan dječak, a ne kao dječak koji je bio zatvoren od strane Nine Kuluz. Cesare se može vratiti uvijek, dovoljno je da mi to kaže", poručuje dječakov otac.

Najveća je žrtva u cijeloj priči dječak. Upozorava na naš upit i pravobraniteljica za djecu.

"Uključivanje velikog broja građana i medijsko izlaganje slučaja dodatno otežava situaciju te izlaže dijete dodatnim pritiscima u ionako osjetljivim okolnostima. U svim ovakvim slučajevima nadležna tijela, stručnjaci i roditelji trebaju postupati u skladu sa zaštitom najboljeg djetetovog interesa", stoji u njezinom odgovoru.

Nina Kuluz DORH-u je prijavila i sutkinju Klisović zbog navodno tajnih ovrha. Rasplet priče oko Cezara vidjet će se sljedeći tjedan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene