Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dugi redovi

Čekao se posljednji dan za prijavu povrata poreza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogima će nikad mršaviji kućni budžet popraviti povrat poreza. Rok za prijavu istječe u ponoć, a većina građana ,po običaju, za predaju je dočekala posljednji dan.

Od jutarnjih sati, broj popunjenih prijava za povrat poreza stalno raste. 'Mislio sam da će biti najmanje gužve, imao sam neke obaveze i nisam stigao, a moram predati, svaka je kuna bitna', kazao je Adrijan.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dobre vijesti Objavljeno kad stiže povrat poreza: Nadležna uprava otkrila detalje Porezni dužnici - 5 Hoće li ih spasiti zastara? Porezna uprava objavila novu listu srama: Doznajte tko su glavne zvijezde

O velikim iznosima, nitko ni ne sanja. Za krpanje kućnog proračuna, svaki iznos dobro će doći. 'Obično to dođe u osmom mjesecu, kad je obično minus, mislim da će biti u redu', kazala je Marina.

Velik broj šaltera i ukidanje poreznih olakšica ipak su smanjili broj prijava. No, gužve ima. Zaista se čekaju zadnja dva tri dana. Bilo je vremena i prostora za sve to, nešto sigurno neće stići, neće svi danas stići predati godišnje prijave', kazao je Marko Buljan iz Porezne uprave Zagreb.

>>
Doznajte imate li pravo na povrat poreza!

Za one koji neće stići na vrijeme, rok istječe u ponoć. 'Pravilo je svih ovih godina, zapravo, da u posljednji tren i tako oko 10, 11 krene predavanje porezne prijave. Nisu velike gužve, tako da to brzo ide. Ima puno šaltera i svi do ponoći stignu predati', kazao je Jo Kempen, glasnogovornica Hrvatske pošte.

Tko ne preda prijavu, a obvezan je, može očekivati visoku kaznu. 'Kazne za one koji su u obvezi, a nisu podnijeli prijavu su prekršajne i novčane, od 5.000 do 500.000 kuna. Adrijan s početka naše priče o kazni ne mora razmišljati. Povrat poreza očekuje već u travnju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene