Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Čačić: Siguran sam da će Slavonci glasati za drugačiju politiku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na predizbornom skupu Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata (HNS) za 5. izbornu jedinicu u Slavonskom Brodu, premijerski kandidat te stranke i nositelj svih izbornih lista Radimir Čačić izrazio je uvjerenje da Slavonci na ovim izborima neće glasati za Vladu HDZ-a, HSLS-a i HSU-a, već da će promijeniti tu politiku i, kako je rekao, učiniti Slavoniju sretnijom.

- Prema podacima najnovijeg istraživanja Ujedinjenih naroda svaki četvrti građanin Slavonije osjeća se siromašnim, odbačenim i razočaranim, rekao je Čačić, koji je na rezultatima postignutim u Varaždinskoj županiji, koju vodi, istaknuo što nudi biračima.

Pročitajte i ovo Zdravstvo u Hrvatskoj - 4 Teško do zdravstvene skrbi U ovom dijelu Hrvatske liječnika - ni za lijek: Mladi ne žele u manje sredine, a za one koji su ostali nema tko brinuti Slavonija - 1 Projekt Slavonija Plenković se hvali boljim životom, ali što kažu Slavonci? ''Procijenite sami kad muž i ja živimo s 450 eura''

- Slavonija je poljoprivredna regija i nema uspješne poljoprivrede kraj neuspješne države. Vlasništvo nad zemljištem, korištenje zemljišta okrupnjavanje, brendiranje, poticaji i isplata ili neisplata šteta od suše, sve to ovisi o državi. Što o državi misle Slavonci, pokazalo je ovo istraživanje, kazao je Čačić i naglasio da se prema istom UN-ovom istraživanju tek svaki dvadesettreći stanovnik Varaždinske županije osjeća siromašnim.

- U protekle dvije godine u Varaždinskoj županiji sagradili smo i završavamo 44 škole, a sva djeca imaju jednosmjensku nastavu. Bilježimo najveći rast zapošljavanja, preko 36 posto ljudi zaposlilo se ove godine, što je deset puta više nego u Hrvatskoj, rekao je Čačić.

Prvi na listi u toj izbornoj jedinici dr. Davorin Đanić tvrdi kako
je zahvaljujući Vladi HDZ-a Slavonija pokrenuta naopako.

Kao posljedicu toga danas imamo najveću nezaposlenost i najniže plaće, kaže Đanić. Zato što su Čačić i njegov tim u Varaždinu ostvarili bolji život pozvao je birače da glasuju za HNS koja, poručio je, ima jasnu sliku o tome što hoće i kamo ide.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene