Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vozači, prilagodite brzinu!

Bura i poledica otežavaju promet, temperature u minusu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Diljem Hrvatske temperature su jutros ispod ništice.

Hrvatska se danas probudila u 'debelom' minusu. U Daruvaru je jutros izmjereno -12 stupnjeva. Prognoza za danas je promjenljivo oblačno. Mjestimičnih oborina bit će uz više oblaka osobito poslijepodne u gorskim krajevima i Dalmaciji. U unutrašnjosti će biti snijega, a duž obale kiše. Očekuje se slab vjerat, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena i jaka bura i istočnjak, na preostalom dijelu prijepodne prolazno istočnjak i jugo, a zatim bura i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna zemperatura zraka od -6 do -1, na Jadranu uz obalu od 2 do 8 °C, na otocima na otocima malo viša.

Pročitajte i ovo Snijeg i led otežavaju povratak kući milijunima Kineza uoči Proljetnog festivala - 4 Ima i poginulih VIDEO/FOTO Ledeni užas u Kini: Tisuće zarobljene u jednom od najvećih prometnih čepova, muškarac danima nije mogao iz vozila Ilustracija EU financira samo dio Vozači na rubu živaca zbog raskopanih cesta: ''Radovi negdje traju već treću zimu, a novca za dovršetak nema''

>> Snijeg, led i i bura otežavaju promet u cijeloj zemlji

Poteškoće u prometu

Zbog jake bure, Jadranskom magistralom (D 8) između Bakra i Senja zabrana je prometovanja za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle).Jak vjetar usporava vožnju dionicom autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i tunela Tuhobić. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na sjeverozapadu zemlje. Posebice oprezno treba voziti na dionicama autocesta: A 2 Zagreb-Macelj, od Krapine do Zagreba, A 3 Bregana-Lipovac između Bregane i Nove Gradiške, te na dijelu između Zagreba i Karlovca. Zbog niskih temperatura u većem dijelu zemlje moguća je poledica, upozoravamo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te održavaju sigurnosni razmak. Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na državnim i županijskim cestama:

Lika:

D 23 Senj-Žuta Lokva-Kapela,

D 42 Saborsko- Poljanak-Selište,

D 52 Špilnik-Vrhovine-Č. Klanac,

D 218 Užljebić-Donji Lapac-Doljani- Brotnja-Srb-Sučević.

Gorski kotar:

D 3 Zdihovo-Kupjak-Delnice (stara cesta kroz Gorski kotar),

D 501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja,

D 42 Stubica-Ogulinski Hreljin,

D 203 Brod na Kupi-Delnice,

ŽC 5030 Platak-D 3,

ŽC 5032 Crni Lug-Gornje Jelenje,

ŽC 5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak,

ŽC 5062 Fužine-Lukovo-Kraljev Jarak,

ŽC 5068 Fužine-Zlobin-Hreljin,

ŽC 5191 Sopač- Mrkopalj-Tuk, te na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica i Vrbovskog. Na Sljemenskoj cesti i Žumberačkom gorju obavezna je zimska oprema. Za sav promet zatvorena je državna cesta D 506 Dobroselo-Mazin. Pojačan je izlaz teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo. Trajekti plove redovito. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene