Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obavezna zimska oprema

Snijeg, led i i bura otežavaju promet u cijeloj zemlji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snijeg, led i jaka bura otežavaju promet u cijeloj Hrvatskoj. Na Jadranu se poslijepodne ipak očekuje razvedravanje.

Od jutros u 7 sati dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo 1 i Kikovica otvara se za sav promet uz obaveznu zimsku opremu, izvijestio je Hrvatski auto-klub. Snijeg ili kiša padaju u većem dijelu zemlje, mjestimice ima i razmočenog snijega, a zbog niskih temperatura i olujne bure smrzavaju se na tlu. Na pojedinim dionicama autocesta brzina vožnje ograničena je na svega 40 km na sat, posebice na A 1 od Zadra do Skradina i od čvora Bisko do Ravče. Vozače se upozorava da poštuju ograničenja brzine, da na put ne kreću bez zimske opreme te prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Za sav promet zatvorene su: dionica autoceste A 1 između čvorova Gospić i Maslenica, Jadranska magistrala (D 8) od Senja do Svete Marije Magdalene, te državne ceste Gračac-Knin (D 1), Gračac-Zaton Obrovački (D 27), D 218 Sučević-Brotnja i D 506 Dobroselo-Mazin. Dionicom državne ceste Gračac-Obrovac (D 27) povremeno se propuštaju samo osobna vozila isključivo iza ralica.

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Jakutsk ŽIVOT NA -50 Kako preživjeti u nahladnijem gradu na svijetu? "Obucite se kao kupus"

Zimski uvjeti proglašeni su na staroj cesti kroz Gorski kotar (D 3) Zdihovo-Stubica-Delnice-Kikovica. Jadranskom magistralom (D 8) između Bakra i Senja i državnom cestom D 25 Gospić-Karlobag i D54 Maslenica-Zaton Obrovački prometuju samo osobna vozila. Na Krčkom mostu zabrana je samo za I. skupinu (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle). Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na državnim i županijskim cestama:

Lika:

D 1 Lička magistrala (Zagorje-D. Selište-Plitvice-Korenica-Klapavice-Knin) - dionica Gračac-Knin -zatvorena za sav promet,

D 23 Žuta Lokva-Senj,

D 25 Korenica-Gospić, a dionicom Gospić-Karlobag smiju voziti samo osobna vozila,

D 42 Saborsko-Selište,

D 50 Žuta Lokva-Lički Osik-Gospić-Gračac,

D 52 Špilnik-Vrhovine-Č. Klanac,

D 217 G. Vaganac-GP Ličko Petrovo Selo,

D 218 Užljebić-Doljani-Srb-Sučević (dionica Sučević-Srb-Brotnja - zatvoreno za sav promet),

D 504 Ličko Petrovo Selo-Prijeboj i

D 522 Udbina-Gornja Ploča.

Gorski kotar i Hrvatsko primorje:

D 3 Zdihovo-Stubica-Delnice-Kikovica (stara cesta kroz Gorski kotar),

D 501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja,

D 32 Prezid-Delnice-Mrkopalj,

D 42 Stubica-Ogulinski Hreljin,

D 203 Brod na Kupi-Delnice,

D 305 Parg-Čabar,

D 8 Matulji-Rupa (Pasjak),

ŽC Platak-D 3,

ŽC Crni Lug-Gornje Jelenje,

ŽC Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak,

ŽC Fužine-Lukovo-Kraljev Jarak,

ŽC Fužine-Zlobin-Hreljin,

ŽC Sopač- Mrkopalj-Tuk, te na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra, Vrbovskog, Matulja, Lovrana, Klane kao i u zaleđu Novog Vinodolskog i Opatije.

Unutrašnjost Dalmacije-šire područje Imotskog:

D 60 Krivodol-Kljenovci,

D 39 Cista Provo-Aržano i

D 62 Šestanovac-Zagvozd.

Središnja Hrvatska:

D 1 Žeinci-čvor Zaprešić,

D 1 čvor Lučko-Pavučnjak,

D 30 čvor Buzin-Ogulinec,

D 43 Dapci-čv. Ivanić Grad

D 225 GP Harmica-čvor Jarek, te na širem području Samobora, Zaprešića, Velike Gorice.

Na staroj cesti preko Učke (ŽC 5047), na Ćićariji, Sljemenskoj cesti, te na Samoborskom i Žumberačkom gorju obavezna je zimska oprema. Na Pelješcu, promet teče naizmjence, jednim trakom, na državnoj cesti D 414 između Janjine i Trstenika, zbog odrona. Na graničnim prijelazima promet je rijedak. Za teretni promet zatvoren je GP Ilok-Bačka Palanka. Zbog loših vremenskih prilika trajekt na liniji Brestova-Porozina ne prevozi autobuse. U prekidu su također katamarani iz Splita prema Korčuli, Lastovu, Visu i Braču, a iz Rijeke prema Lošinju i Pagu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene