Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osijek - prijelaz mladih HDZ-a u HDSSB

Bubalo: Pozvat ću USKOK i Državno odvjetništvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare glasnogovornik HDSSB-a Karlo Šatvar izvijestio je kako je sinoć i danas iz osječkoga HDZ-a u HDSSB prešlo 40 mladih, a odmah nakon konferencije rekao je kako je prešlo još osmero mladih iz HDZ-a.

Ovo je posljednji put da javnost izvještavamo o prijelazima članova drugih stranaka u HDSSB jer se to svaki dan događa, ustvrdio je Šatvar.U ime mladih HDZ-a koji su prešli u HDSSB Vjekoslav Ćurić i Hrvoje Zovko među ostalim su istaknuli kako ne mogu poduprijeti Antu Đapića za gradonačelnika. Također su rekli da se zbog odluke o prijelazu mladima i njihovim roditeljima prijeti telefonom. Poslije konferencije za novinare osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo, koji je kandidat HDSSB-a za osječkoga gradonačelnika, na upit novinara kako komentira zahtjev HSP-a na današnjoj konferenciji za novinare da preda ostavku na dužnost župana, odgovorio je kako je očito da je 'nervoza u redovima HSP-a i koalicijskog im partnera HDZ-a sve veća'.

Pročitajte i ovo Promocija dokumenta platforme LGBT centra Split - 1 Promocija u Splitu Važan dokument za ljudska prava: ''Važno je da su LGBT osobe dobrodošle'' Ustavni sud Pitanje budućnosti Mreža mladih ide na Ustavni sud zbog HDZ-ova zakona: ''Nećemo mirno gledati kako nam se oduzima glas''

'Poručujem da ću 18. svibnja, kada uđem u grad Osijek, sve, ama baš sve zatečeno predati USKOK-u i Državnom odvjetništvu, i to je najbolji odgovor na njihove nervozne neargumentirane prozivke', istaknuo je, dodajući kako u proteklih pet godina, koliko je župan, mnoge revizije 'nisu pronašle ni krivi zarez'. Prije početka konferencije za novinare pojavio se i Drago Hedl, protiv kojega je HDSSB jučer najavio tužbu zbog, kako su ocijenili, netočnih informacija u 'Jutarnjem listu' vezanih uz 'HDSSB-ovo prikupljanje novca od pojedinih tvrtaka za izbore'. U prostorijama stranke bio je i Branimir Glavaš, koji je nakon što su se rukovali upitao Hedla što tu radi. Hedl je odgovorio kako ga je redakcija poslala na zadatak, a Glavaš mu je rekao da napusti prostorije jer nije akreditiran. Odmah zatim pojavio se i novinar 'Jutarnjeg lista' koji je pratio konferenciju te je Hedl napustio stranačke prostorije.

Osječki HDZ opovrgava tvrdnje o prijelazu svojih članova u HDSSB

Osječki HDZ i Gradska organizacija Mladeži HDZ-a (MHDZ) opovrgnuli su danas tvrdnje o navodnom prijelazu 48 članova u HDSSB te izvijestili da je, posljednjih dana, HDZ-u pristupilo pedesetak članova HDSSB-a. Član Predsjedništva osječkoga HDZ-a Ivica Vuletić i predsjednik Gradske organizacije Mladeži HDZ-a Mario Opačak ustvrdili su na konferenciji za novinare kako je u HDSSB prešao samo bivši član MHDZ-a Hrvoje Zovko, s članovima uže obitelji, koji je, istaknuo je Opačak, posljednjih dana u HDZ intenzivno donosio pristupnice kako bi ostavio dojam o broju članova koji će naknadno prijeći u HDSSB.

Vuletić i politički tajnik osječkoga HDZ-a Josip Salapić objasnili su da se članom HDZ-a ne postaje automatski ispunjavanjem pristupnice, koju svatko može preuzeti i s internetskih stranica stranke, nego upisivanjem novog člana u središnji računalni sustav HDZ-a i izdavanjem stranačke iskaznice. Dok se to ne učini, dodali su, oni nisu članovi HDZ-a. Vuletić je izvijestio kako je stranci, u posljednjih tjedan dana, pristupilo 50-ak bivših članova HDSSB-a, među kojima je i bivši predsjednik HDSSSB-ova ogranka u osječkome naselju Industrijskoj četvrti Željko Šuster.

Šuster je rekao da su razlozi njegova prijelaza u HDZ osobne prirode te neostvarivanje stranačkog programa HDSSB-a. Salapić je napomenuo kako nisu imali namjeru izvještavati o dolascima novih članova u HDZ, ali ih je na to potaknuo HDSSB i ponašanje te stranke, posebice kad je riječ o prijelazima njezinih članova u HDZ. Izvijestio je da HDZ u Osječko-baranjskoj županiji ima više od 15.000 članova, a Opačak je ustvrdio kako je osječki ogranak MHDZ, s više od 1200 članova, najbrojniji stranački ogranak u Hrvatskoj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene