Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Praznik provode radno

Brojni prometni policajci Novu godinu dočekat će na cestama: Građanima uputili važno upozorenje

Aktualno Galerija Domagoj Mikić, novinar Nove TV i Tihomir Drobec, služba prometne policije PU Zagrebačke Domagoj Mikić, novinar Nove TV i Tihomir Drobec, služba prometne policije PU Zagrebačke Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Mikić, novinar Nove TV Domagoj Mikić, novinar Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Tihomir Drobec, služba prometne policije PU Zagrebačke Tihomir Drobec, služba prometne policije PU Zagrebačke Foto: DNEVNIK.hr +0 Stanje na prometnicama uoči stare godine Galerija 1/4 >>
Staru godinu na prometnicama diljem Hrvatske dočekat će i ispratiti brojni prometni policajci. Reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić doznao je što će im biti u fokusu.

Brojni prometni policajci Novu će godinu dočekati na hrvatskim prometnicama.

Tihomir Drobec iz Službe prometne policije PU zagrebačke navodi da će policajci kao i inače, ali pojačano, provoditi nadzor i kontrolu vozača.

"Bez obzira na doček Nove godine, bit će pojačane kontrole, posebno u smislu prekršaja tzv. skupine četiri ubojice u prometu - alkohol, brzina, mobitel i pojas", kazao je Drobec.

Za Božić navodi da su očekivali manje prekršaja.

"Utvrđeno je nešto manje od tristotinjak prekršaja, polovica je iz skupine tzv. četiri ubojica u prometu. Bilo je pedesetak vožnji pod utjecajem alkohola, šezdesetak nepropisnih brzina, tridesetak prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način i cca 25 prekršaja nekorištenja sigurnosnih pojasa", naveo je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OČEVID U TIJEKU Četvero ozlijeđenih u prometnoj nesreći u splitskom zaleđu: Jedna se osoba bori za život

Drobec dodaje da građani već danas mogu vidjeti pojačane kontrole prometne policije na prometnicama.

"Naravno da će biti lokacije koje smo unaprijed predvidjeli za nadzor, ali bit će i mobilni timovi koji će pokriti što veće područje nadzora u cilju zaštite i sigurnosti svih sudionika u cestovnom prometu i smanjenja činjenja prekršaja i time smanjenja broja prometnih nesreća, posebno s najtežim posljedicama", kazao je Drobec.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća kod Vrbovca Očevid u tijeku VIDEO U prometnoj nesreći poginuo vozač: Na zavoju izgubio kontrolu nad vozilom pa završio na krovu

Vozačima je savjetovao da se pravovremeno organiziraju ako su otišli na doček Nove godine s vozilom.

"Neka ne upravljaju vozilima ako su konzumirali alkohol, neka si organiziraju prijevoz na način da upravlja osoba koja nije konzumirala alkohol i koja ima položeni vozački ispit i da je psihofizički sposobna za upravljanje vozilom ili neka koriste javni prijevoz, taksi, usluge rodbine, prijatelja i svaki način na koji oni neće sjesti za volan pod utjecajem alkohola ili droge", zaključio je Drobec.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene