Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko je odgovoran?

Brodski portal objavio snimku: Benzin u Brodu nesmetano curi već šest dana

Screenshot: YouTube/SBPlus
Screenshot: YouTube/SBPlus
Brodski portal SBplus objavio je snimku koja, kako tvrde, svjedoči da šest dana nakon ekološkog incidenta u Slavonskom Brodu benzin istječe iz cijevi na mjestu gdje je puknuo produktovod.

Kako piše SBplus, nakon što je  prilikom testiranja produktovoda Croduxu 28. 3. iscurilo 150 do 200 litara benzina, šest dana kasnije bageri su uklonili zemlju s mjesta događaja kako bi utvrdili u kakvom je stanju produktovod.

Pročitajte i ovo Potres u BiH Još jedan Opet se zatreslo tlo u blizini Hrvatske, građani javljaju: “Bio je kratak, ali intenzivan“ Ilustracija Završen očevid U Slavonskom Brodu pijani vozač izazvao tešku prometnu nesreću: Jedna je osoba poginula

Nazočni prema pisanju portala tvrde kako je za dva sata, slobodnim padom, bez pritiska u cijevi, isteklo tri kubika benzina.

Na mjestu događaja bio je i brodski gradonačelnik Mirko Duspara kojeg je policija zamolila da se udalji jer je u tijeku istraga i sanacija.

Podsjetimo, direktor "Crodux energetike" Branko Radošević, na mjestu gdje se poduzimaju mjere sanacije onečišćenih površina, ponovio je stajalište tvrtke kako taj incident ne može biti povezan s onečišćenjem vode na vodocrpilištu s kojeg se opskrbljuju Slavonski Brod i okolica.

Radošević je izvijestio da je obavljen prvi dio iskopa do cijevi produktovoda iz kojeg su istekli naftni derivati, a tada se, kaže, stalo kako bi uvid u situaciju dobila i policija.

Smatra da je procedura dosad odrađena prema pravilima struke, no, na novinarski upit o količini derivata koji su iscurili iz produktovoda, Radošević više nije kategoričan.

"Pouzdano ne mogu tvrditi je li iscurilo 150 ili 200 litara. Ono što mogu tvrditi je da smo pokupili svu tekućinu koja je istekla i koju smo našli s vodom. Tekućina je pokupljena i zbrinuta na sigurno mjesto. Ostali dio tekućine vjerovatno ćemo naći u zemlji ako ju je zemlja usisala", rekao je Radošević te odbio komentirati tvrdnje slavonskobrodskog gradonačelnika kako je moguće da je isteklo i desetak tisuća litara naftnih derivata.

Radošević nije želio ni potvrditi ni opovrgnuti je li proteklih dana o incidentu razgovarao i s Državnim odvjetništvom.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene