Dok traju upisi u srednje škole, majka 14-togodišnjeg Luke iz Bregane krenula je u borbu sa sustavom, a za pravo svog djeteta. Luka je dijete s poteškoćama u razvoju i s prioritetom upisa, ali nakon što se odlučio za smjer konobara, ministarstvo je odlučilo taj razred - ukinuti.


Luka Vuković je dijete s poteškoćama u razvoju i bio je prioritet za upis. Ostvario je pravo na upis za smjer konobara, no smjer je ukinut jer je ostao jedini upisani učenik tog smjera. Luka je ostao - nigdje i mora čekati jesenski rok.

Vezani članci Brza mama Mama postala hit na internetu zbog snimke na kojoj brzom reakcijom spašava bebu od pada Slika nije dostupna Najbrži, najjednostavniji i iznimno koristan: Kalkulator za upis u srednje škole dobio novo ruho

"Kada će se, naravno, i kvote i opcije za Luku potpuno smanjiti, a smjera koji je htio više neće niti biti...", ogorčena je Lukina majka Romana Vuković.

I nije jedina. Ogorčen je i ravnatelj OŠ Bregana Igor Matijašić koji je s majkom otišao i do Ministarstva obrazovanja. Odgovorili su im da pričekaju jesenski rok.

Međutim, nakon upita s Nove TV iz Ministarstva je ipak došao drugačiji odgovor.

Hoće li Luka ipak ostvariti stečeno pravo pogledajte u subotu navečer u Dnevniku Nove TV u 19:15 sati.