Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokopan Vjekoslav Šutej

'Bravo maestro, zbogom Điđi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi obitelji, rodbina, prijatelji, poštovatelji suradnici, glazbeni umjetnici kulturni i javni djelatnici te nekoliko stotina građana nazočilo je danas pokopu maestra Vjekoslava Šuteja na zagrebačkom groblju Mirogoju.

Pokopu je nazočio i predsjednik hrvatskog Sabora Luka Bebić. Sprovodni obred vodio je kanonik zagrebačke katedrale mons. Mijo Gabrić, a započeo je izvedbom Arcaldetove Ave Marie u izvedbi Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić. Od Šuteja su se potom oprostili ravnatelj Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog Dražen Siriščević, intendant Dubrovačkih ljetnih igara Ivica Prlender , ravnatelj Zagrebačke filharmonije Miljenko Puljić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Podsjećajući na dugogodišnje prijateljstvo i suradnju Siriščević je opraštajući se od Šuteja rekao kako je izuzetno cijenio maestrovu iskrenost, hrabrost, iznenađenja, zahvalivši mu na svemu što je učinio za hrvatsku glazbu.

Pročitajte i ovo Sporovod Alekseja Navaljnog Najveći Putinov kritičar Brojni Rusi i dalje su okupljeni oko groblja, kći Alekseja Navaljnog objavila prekrasnu poruku: "Moj heroj" Slika nije dostupna Sprovod na Mirogoju Klapa će pjevati njegove najdraže pjesme: Grad objavio program posljednjeg ispraćaja Milana Bandića

>> 'Šutej je vjerovao da glazba može promijeniti ljude'

Miljenko Puljić je kazao da je danas, nakon Šutejeva odlaska svaka riječ suvišna kao i šutnja koja je itekako teška pri spoznaji da maestro unatoč optimizmu i velikoj borbi nije uspio pobijediti neizlječivu bolest. 'Bravo maestro, zbogom Điđi, posljednji je naš današnji susret i prilika da ti se zahvalimo za sve što si učinio' rekao je na kraju Puljić. Ivica Prlender je kazao da je Dubrovnik mjesto u kojemu se stvaralo prijateljstvo između njega i Šuteja i brojnih umjetnika. Lovorike koje je maestro stjecao nije čuvao samo za sebe, nego i za druge, ali ga nije mogla zaobići ni čaša pelina, a svojim djelovanjem često si sve nas vodio prema zvijezdama, rekao je u oproštaju Prlender.

'Teško je i pomisliti da si umro, ti koji si širio optimizam, horizonte i pomicao granice, uljepšavao naše živote i osvajao vrhunskim glazbenim umijećem' riječi su gradonačelnika Bandića na oproštaju od Šuteja. 'Ostat ćeš najveći promicatelj hrvatske glazbe i najveći ambasador Hrvatske, jer si nastupio na svim kontinentima, prerano si nas napustio, otišavši u spokoj. Neka ti je laka hrvatska zemlja!' rekao je na oproštaju Bandić. Od Šuteja su se glazbom oprostili Klapa Iskon i solistica Lea Dekleva te na grobu američka mezosopranistica Denyce Graves koja je često nastupala s Šutejem. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene