Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbacili ga iz stranke

Vukšić po Lesaru i sinu: Gdje toga ima da obitelj vodi stranku?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branko Vukšić sazvao je konferenciju na kojoj je žestoko kritizirao Dragutina Lesara, aludirajući da je zbog njega izbačen iz stranke.

'Bio sam protiv nepotizma Lesarove autokracije nerada i protiv logike posvađaj sve pa vladaj', rekao je Vukšić.

Pročitajte i ovo Sabornica - 1 Krenula je kampanja Ovo je jedini političar koji već sada zna da ima mjesto u Saboru Zoran Milanović Pitanje budućnosti RH Zoran Milanović otkriva ''vojnu tajnu'': Na ovo se čeka već neko vrijeme

'To što je zaposlen sin predsjednika i moja je greška, ali ne može biti na sjednicama i voditi glavnu riječ. Gdje toga ima da obitelj vodi stranku? Lesara je proganjalo da mu ja želim preoteti stranku. Ideja laburista je moja. Osmislilo sam program i nagovarao Lesara i onda smo osnovali stranku. Nakon što smo potučeni na lokalnim izborima rekli smo Lesaru da netko drugi mora preuzeti stranku', dodaje Vukšić.

Suspendiran Branko Vukšić, zbog 'višekratnog istupanja u javnosti protiv interesa Stranke'

'U stranci u kojoj je predsjednikov sin druga osoba kao web administrator sa placom od 10.000 kuna, nitko ući neće', naglašava bivši Laburist.

'Lesar je dao ostavku jer se slika o moralnoj vertikali istopila. Jedino misli na sebe i svoju obitelj. Lesar je izgradio Potemkinovi selo i može se zvati Lesarovo selo', kazao je Vukšić na presici.

Vukšić je rekao da je suspendiran i da su mu uskraćena sva prava. 'Ako šutite i ne suprotstavite se većini tada ste beskičmenjak', napominje. Smatra da kada 'progovorite onda ste remetilački faktor i samopromotor'. 'Nakana je bila onemogućiti me da pričam', rekao je.

'Suspendiran sam zbog delikta mišljenja. Da Laburiste u provaliju vodi nesposobno vodstvo. Razlog suspenzije je što sam na sjednici predsjedništva tražio da se prijave sudu časti neki kolege, ali i da me se onemogući da se kandidiram za predsjednika stranke', kazao je.

Sumnjam kako kolega živi u Zagrebu, a prijavljen je izvan Zagreba kako bi mogao primati plaću i ne plaćati prirez, e to ću prijaviti DORH-u. 'Nisam lagao, krao, niti se bavio nepotizmom pa me optužuju za samopromociju. Što čini Lesar kad govori?', rekao je Vukšić na konferenciji.

Na meti je bila i Nansi Tireli. Za nju kaže da je nedorasla poslu na kojem je sad te da rasprave u ime kluba 45 nije održala.

'Uskoro će se Laburisti svesti na statističku pogrešku. Stao sam na čelo kriznog stožera kako bi se negativan trend završio. Laburisti su u poziciji koja je Lesara nadišla', oštar je bio.

Ispričao je kako je u stranku, na razgovor s Lesarom doveo Mirelu Holy, ali da je ona nakon razgovora s Lesarom sve odbila. 'Gdje bi nam bio kraj da je gospođa Holy ušla u Laburiste?', pita se Vukšić-

'Sabor stranke bit će do nove godine. Laburisti su potonuli jer smo nosili gaće na štapu, lupali po bačvama, čemu sam se suprotstavljao', zaključuje bivši Laburist.

Kaže da nijejedini koji je dao ostavku. 'Mnogi izlaze iz Laburista, jer su nezadovoljni politikom stranke. Na odluke stranke nisam mogao utjecati. Nikad nisam šutio u saboru. Ako sam govorio o Milanoviću i Karamarku, zašto ne bi i o Laburistima', objašnjava Vukšić.

Dodaje da vodi razgovore o osnivanju kluba u Saboru te da će u njemu vjerojatno biti kolega koji i nisu laburisti. 'Ja se ničeg ne bojim osim za zdravlje svoga unuka', zaključuje Vukšić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene