Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Branko Dukić, zadarski ginekolog, u politiku je ušao 2006. godine, no šira javnost je za njega prvi put čula kad je HDZ objavio da će upravo on, a ne Božidar Kalmeta, u utrku za gradonačelnika Zadra.


Moguće je da je točno što tvrde u HDZ-u, da Branko Dukić nije nepoznat Zadranima. Međutim, o njemu čak ni na stranačkom portalu nije objavljen niti jedan tekst sve dok nije objavljeno da je upravo on, a ne Božidar Kalmeta, kandidat za zadarskog gradonačelnika.

Vezani članci Slika nije dostupna Tko je SDP-ova jurišnica na HDZ-ovu utvrdu Slika nije dostupna Nekadašnji HDZ-ov bombarder sada ponovno u nadmetanju za Rijeku

Tako se o Dukiću ne zna mnogo. U kratkom životopisu stoji da je rođen u Zadru 1996. godine, u Rijeci je diplomirao na Medicinskom fakultetu te da je u tom je gradu i specijalizirao ginekologiju i opstetriciju.

Mediji su se zainteresirali za njega tek nakon što je HDZ najavio njegovu kandidaturu za zadarskog gradonačelnika. Objavljeno je tako da je nakon studija htio specijalizirati dječju kirurgiju, ali da nije prošao na natječaju.

Dukić je već gotovo 14 godina rukovoditelj Odjela ginekologije i opstetricije u zadarskoj Općoj bolnici i višegodišnji je predsjednik Lige protiv raka Zadar.

Na ginekologiji zadarske Opće bolnice počeo je raditi 1995. godine, a za to je zaslužan, kako to obično u životu biva, jedan telefonski poziv. U to je vrijeme, kao pripadnik Termita, bio na južnom cavtatskom bojištu, kada su ga nazvali iz zadarske bolnice da mu kažu da je raspisan natječaj za ginekologa, ali da nema odgovarajućih kandidata.

Dukić je u Domovinskom ratu sudjelovao gotovo četiri godine, od 1992. godine. "U početku sam bio na bojištima u Zadarskoj županiji, zatim u Dubrovniku, a potom i neko vrijeme u Bosni", rekao je Dukić jednom braniteljskom portalu.

Na portalu na kojem pacijenti ocjenjuju svoje liječnike Dukiću malo nedostaje do čiste petice. Njegova ljubaznost, vrijeme čekanja i osoblje dobili su peticu, njegova zakonitost i etičnost je stopostotna, no četvorka iz razine pomoći pokvarila je ukupnu ocjenu. Ipak, treba reći da je to rezultat ocjene samo jedne njegove pacijentice.

U politiku se aktivno uključio tek 2006. godine, a u dva mandata bio je predsjednik lokalnog Mjesnog odbora.

Branko Dukić oženjen je Brankicom koju je upoznao 1995. godine. Današnja supruga je tada, baš kao i on, bila sudionica Domovinskog rata. Ove godine obilježit će 20 godina braka, a roditelji su triju kćeri i jednog sina.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju