Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslali dopis MUP-u

Zbog gradnje prihvatilišta za azilante: Branitelji iz Petrinje prijete blokadom cesta na dan Europskih izbora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pitanje izgradnje prihvatilišta za azilante u Maloj Gorici još uvijek izaziva velike polemike u Petrinji. Branitelji grada Petrinje sada prijete blokadom cesta.

Nezadovoljni, kako kažu, neodgovaranjem na dopis kojeg su poslali u ministarstvo unutarnjih poslova vezano za izgradnju prihvatilišta za azilante u selu u blizini Petrinje, branitelji najavljuju prosvjed na dan izbora za Europski parlament.

Pročitajte i ovo Bibby Stockholm Nehumani uvjeti Punih 12 sati Albanac je sjedio mrtav u brodu koji zovu plutajući zatvor: Cimer je neumorno tražio zaštitare da razvale vrata, nije mu bilo spasa Svjetski dan izbjeglica - 2 Značajan rast "Svijet oko nas postaje sve nestabilniji": Očekuje se da će ove godine više od milijun ljudi tražiti azil u EU-u

Dopis prenosimo u cijelosti:

''Nastavno na dopis od 23. ožujka 2019. u kojem smo Vas tražili očitovanja, odgovore i ispunjenje naših zahtjeva, do ovog trenutka još uvijek nismo zaprimili nikakav odgovor što smatramo krajnje neodgovornim od državnih institucija koje bi trebale biti u službi svojih građana. Ne samo da ste prošli sve razumne i zakonske rokove da nam odgovorite, već i ignorirate naše zahtjeve.

Ovu priliku koristim da u ime Inicijative tražim odgovore i sve ono što smo tražili u prethodnom dopisu, a isto da nam dostavite do 8. svibnja 2019. Ukoliko ne zadovoljite našim zahtjevima biti ćemo primorani, zajedno sa svim građanima Grada Petrinje pokrenuti mirne prosvjede te na dan izbora za EU parlament blokirati državne ceste koje idu prema Sisku i Petrinji.

O šutnji administracije i ignoriranju institucija obavijestit ćemo sve medije'', stoji u priopćenju.

Podsjetimo, Petrinjci ustraju u zahtjevu da se odustane od gradnje centra za azilante u obližnjoj Maloj Gorici. U veljači je bila organizirana javna tribina, branitelji su održali sastanak s ministrom unutarnjih poslova, sudjelovali na tribini MUP-a u Petrinji, te su organizirali potpisivanje peticije, a oko tri tisuće prikupljenih potpisa uputili su na više adresa, od europskih do hrvatskih institucija.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene