Davor Božinović (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL)
Davor Božinović (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL)

Pitanje izgradnje prihvatilišta za azilante u Maloj Gorici još uvijek izaziva velike polemike u Petrinji. Branitelji grada Petrinje sada prijete blokadom cesta.


Nezadovoljni, kako kažu, neodgovaranjem na dopis kojeg su poslali u ministarstvo unutarnjih poslova vezano za izgradnju prihvatilišta za azilante u selu u blizini Petrinje, branitelji najavljuju prosvjed na dan izbora za Europski parlament.

Vezani članci Prosvjednici diljem svijeta zatražili hitno djelovanje po pitanju klimatskih promjena (Foto: AFP) Veliki prosvjedi upozorenja na klimatske promjene u čak 156 zemalja svijeta: Društvene mreže preplavljene objavama, prosvjeduje se i u Hrvatskoj Globalni štrajk za klimu (Foto: AFP) - 3 Školarci počeli globalni štrajk za klimu: ''Nismo mi počeli krizu, ali se protiv nje borimo'', ''Političari, radite svoj posao''

Dopis prenosimo u cijelosti:

''Nastavno na dopis od 23. ožujka 2019. u kojem smo Vas tražili očitovanja, odgovore i ispunjenje naših zahtjeva, do ovog trenutka još uvijek nismo zaprimili nikakav odgovor što smatramo krajnje neodgovornim od državnih institucija koje bi trebale biti u službi svojih građana. Ne samo da ste prošli sve razumne i zakonske rokove da nam odgovorite, već i ignorirate naše zahtjeve.

Ovu priliku koristim da u ime Inicijative tražim odgovore i sve ono što smo tražili u prethodnom dopisu, a isto da nam dostavite do 8. svibnja 2019. Ukoliko ne zadovoljite našim zahtjevima biti ćemo primorani, zajedno sa svim građanima Grada Petrinje pokrenuti mirne prosvjede te na dan izbora za EU parlament blokirati državne ceste koje idu prema Sisku i Petrinji.

O šutnji administracije i ignoriranju institucija obavijestit ćemo sve medije'', stoji u priopćenju.

Podsjetimo, Petrinjci ustraju u zahtjevu da se odustane od gradnje centra za azilante u obližnjoj Maloj Gorici. U veljači je bila organizirana javna tribina, branitelji su održali sastanak s ministrom unutarnjih poslova, sudjelovali na tribini MUP-a u Petrinji, te su organizirali potpisivanje peticije, a oko tri tisuće prikupljenih potpisa uputili su na više adresa, od europskih do hrvatskih institucija.