Davor Božinović (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL)
Davor Božinović (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL) Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Pitanje izgradnje prihvatilišta za azilante u Maloj Gorici još uvijek izaziva velike polemike u Petrinji. Branitelji grada Petrinje sada prijete blokadom cesta.


Nezadovoljni, kako kažu, neodgovaranjem na dopis kojeg su poslali u ministarstvo unutarnjih poslova vezano za izgradnju prihvatilišta za azilante u selu u blizini Petrinje, branitelji najavljuju prosvjed na dan izbora za Europski parlament.

Vezani članci Fran Naranđa iz Inicijative mladih liječnika Mladi liječnici prosvjedovali u Zagrebu: "130 ljudi već je izvadilo dokumente za odlazak iz zemlje. Dramatično je" Prosvjed Liječnicima prekipjelo, prosvjedovali ispred Ministarstva zdravstva: Primio ih Beroš

Dopis prenosimo u cijelosti:

''Nastavno na dopis od 23. ožujka 2019. u kojem smo Vas tražili očitovanja, odgovore i ispunjenje naših zahtjeva, do ovog trenutka još uvijek nismo zaprimili nikakav odgovor što smatramo krajnje neodgovornim od državnih institucija koje bi trebale biti u službi svojih građana. Ne samo da ste prošli sve razumne i zakonske rokove da nam odgovorite, već i ignorirate naše zahtjeve.

Ovu priliku koristim da u ime Inicijative tražim odgovore i sve ono što smo tražili u prethodnom dopisu, a isto da nam dostavite do 8. svibnja 2019. Ukoliko ne zadovoljite našim zahtjevima biti ćemo primorani, zajedno sa svim građanima Grada Petrinje pokrenuti mirne prosvjede te na dan izbora za EU parlament blokirati državne ceste koje idu prema Sisku i Petrinji.

O šutnji administracije i ignoriranju institucija obavijestit ćemo sve medije'', stoji u priopćenju.

Podsjetimo, Petrinjci ustraju u zahtjevu da se odustane od gradnje centra za azilante u obližnjoj Maloj Gorici. U veljači je bila organizirana javna tribina, branitelji su održali sastanak s ministrom unutarnjih poslova, sudjelovali na tribini MUP-a u Petrinji, te su organizirali potpisivanje peticije, a oko tri tisuće prikupljenih potpisa uputili su na više adresa, od europskih do hrvatskih institucija.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju