Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Ma to je sramota!''

Ministar nastoji promijeniti njihovu odluku: Petrinja jednoglasno protiv Centra za tražitelje azila

Jednoglasno protiv centra za tražitelje azila (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Jednoglasno protiv centra za tražitelje azila (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Jednoglasno protiv centra za tražitelje azila (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Jednoglasno protiv centra za tražitelje azila (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Jednoglasno protiv centra za tražitelje azila (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Jednoglasno protiv centra za tražitelje azila (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Jednoglasno protiv centra za tražitelje azila (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Jednoglasno protiv centra za tražitelje azila (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Novac je tu, poznata je i lokacija, no od centra za prihvat tražitelja azila u Petrinji, čini se, neće biti ništa. Barem je tako odlučilo gradsko vijeće, i to jednoglasno. Hoće li odluku promijeniti ovisit će i o uvjeravanju ministra unutarnjih poslova koji je najavio novi sastanak s gradskim vlastima za ponedjeljak.

Nekad dom izbjeglicama, a danas petrinjsko naselje Mala Gorica napušteno je, prazno i derutno, a takvo će, po svemu sudeći, i ostati.

Pročitajte i ovo Granični prijelaz Svilaj Pokušali ilegalno ući u Hrvatsku Policajci pretraživali kamion, a onda se oglasio uređaj za otkucaje srca: Objavljeni detalji akcije Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju

Gradski vijećnici grada Petrinje glasali su protiv i ne žele da se Mala Gorica pretvori u prihvatilište za tražitelje azila.

Tamo se trebalo smjestiti 200 ljudi, a naselje urediti s 3 milijuna eura iz europskog i milijun iz domaćeg proračuna.

Stanovnici Petrinje podijeljeni, a protiv Vladinog plana u petrinjskom naselju Mala Gorica je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović. ''Protiv. Zato što će se uložiti nekoliko milijuna eura u Malu Goricu, a ta ista Mala Gorica nema kanala, nema asfalta, nema vode, nema kanalizacije. To će sve imati azilanti. Ma to je sramota'', tvrdi Dumbović.

Odluka o prihvatilištu je donesena jednoglasno. Protiv je bio i HDZ. Iako nisu mogli dati izjavu, kažu da je tu točku na dnevni red isforsirao gradonačelnik, a oni glasali protiv jer nemaju dovoljno informacija. ''Ja mislim da je HDZ stranka koja je u ovom trenutku sigurno najlošije informirana'', kaže gradonačenik Dumbović.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je iznenađen. ''Postoji određena nerazumijevanja i zato sam ponudio djelatnike MUP-a i svoj osobni dolazak u Petrinju, pa me malo iznenadilo da se održalo Gradsko vijeće'', kazao je Božinović.

Ministar dodaje i da građani ne trebaju biti zabrinuti. ''Hrvati su sućutan i human narod i siguran sam da je ovo možda problem nedostatka prave komunikacije na koju smo mi uvijek spremni'', smatra Božinović. Ministar će već u ponedjeljak s gradonačelnikom i Gradskim vijećem održati još jedan sastanak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene