Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje za 'selotejp' i 'garažu'

Branitelji nikada čuli za 'killer vod'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje Branimiru Glavašu i ostalim optuženicima u slučajevima 'garaža' i 'selotejp' nastavljeno je danas svjedočenjima dvojice hrvatskih branitelja, bivšeg zapovjednika obrane Osijeka Eduarda Bakarca te pripadnika Samostalne uskočke satnije Zorana Marekovića.

Za razliku od svjedočenja u istrazi, Mareković je danas odbacio tvrdnje da je SUS imao posebnu, četvrtu satniju poznatu pod nazivom 'killer vod' kojom je zapovijedala optužena Gordana Getoš Magdić. 

Pročitajte i ovo Prostori koji se daju u zakup u Zagrebu u Božidara Adžije 29 Dobra prilika Država daje nekretnine u zakup: Evo koje su cijene i što se nudi u Zagrebu, Splitu, Rijeci... Slika nije dostupna Gerovac: Getoš Magdić ispitana bez prisile

>> Slučaj 'selotejp': Svjedočenja o nestanku i ubojstvu Jovice Grubića

'Za naziv 'killer vod' čuo sam na ispitivanju od policijskog istražitelja", kazao je Mareković koji je ranije tvrdio da je za ime voda, koje ga je zgrozilo, čuo od suborca Vlade Frketića.

Drugačije je svjedočio i o vremenu dolaska u SUS, pa je danas kazao da je u tu postrojbu došao početkom 1992., a ne godinu ranije kako je izjavio u istrazi.

Osim svog zapovjednika Krnjaka, Mareković je kazao da od optuženih zna Glavaša koji sa SUS-om, tvrdi, nije imao nikakve veze te Gordanu Getoš Magdić koja se bavila obavještajnim radom. Dodao je i da nikada nije čuo ili vidio da bi pripadnici SUS-a odvodili civile ili nekoga od njih ubili.

Svjedok Eduard Bakarac bio je zapovjednik obrane Osijeka prije Glavaša. Tvrdi da je u to vrijeme jedina postrojba izvan nadzora vojnog vrha i jedina za koju je čuo da je radila probleme bila postrojba kojom je zapovijedao čovjek pod imenom Šaban.

'Poznato mi je da je ova postrojba haračila po okolnim mjestima i selima sve do polovine prosinca 1991. kada je ušla u sastav 106. brigade', kazao je svjedok.

Suđenje se nastavlja u ponedjeljak, 8. prosinca ispitivanjem sudskih vještaka za balistiku i toksikologiju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene