Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Branitelj u smeće bacio odlikovanja iz rata!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odlikovanja dobivena za zasluge u Domovinskom ratu u znak prosvjeda danas je u smeće bacio dosadašnji predstavnik stanara kampa Valovine kod Pule, Josip Vukić.

Naime, u tom turističkom kampu u dotrajalim bungalovima živi 100-njak branitelja i članova njihovih obitelji kojima je Elektroistra nedavno isključila struju.

Pročitajte i ovo Rezultati istrage o odronu - 2 Ljutiti građani Misterij odrona na Jakuševcu: "To je zlostavljanje, da pitam bilo koga u gradu tko bi se s nama mijenjao za tih 6000 kuna...'' Plastika - 3 Gomila se danima Novi problemi s otpadom na Jakuševcu: "Tomašević naglo ušuti kada treba reći o suradnji s Pripuzovim tvrtkama"

Stanovnici kampa, bivše i sadašnje djelatne vojne osobe neriješenog invalidskog statusa, već dugi niz  godina žive u nehumanim uvjetima uz stalna obećanja rješavanja njihovog stambenog pitanja.

Sit tapšanja po ramenu, lažnog razumijevanja i neispunjenih obećanja, Josip Vukić, kao i njegovi kolege branitelji koji već šesnaest godina s obiteljima žive u bungalovima, došli su do ruba.

'Poručujem svima - ministrima, svima u Vladi, svima u Gradu Puli, u županiji, cijeloj Hrvatskoj, da ih može biti sramota. Dabogda njihova djeca pisala zadaću pod svijećom', rekao je Josip Vukić.

Naime, njihova djeca, školarci, imaju velikih problema zbog nedostatka struje. Roditelji su stoga odlučili da petnaestero djece ne ide u školu jer ne žele da ih ostali učenici omalovažavaju jer su djeca bespomoćnih bivših branitelja.

'Počeli su djeci vikati 'ha, ha, ha nemate struje, nemate struje', djeca dolaze kući, plaču, a osim toga neće ići jer nemamo higijenske osnove za odlazak u školu. Djeca pišu zadaće pod svijećama, a to se pisalo 1991 godine, pod svijećama', ogorčen je Vukić.

Branitelji se nadaju da će se novi ministar obrane, Branko Vukelić, sad kad je na prisilnom bolovanju možda stići pozabaviti i njihovim problemima. 

MORH, naime, duguje Eletrkoistri 650.000 kuna pa je braniteljima prije nekoliko dana iskopčana struja. Isto bi se moglo dogoditi i s vodom. 

Ministru i Vladi poručuju da ne traže nikakve poklone nego da, kao i svi njihovi suborci diljem Hrvatske, otkupe normalne stanove po normalnim cijenama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene