Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trud urodio plodom

Bračni par geodeta zajedno radio na Pelješkom mostu: "Dali smo tri godine života, ali znamo zašto"

U srijedu navečer spojen je i zadnji dio Pelješkog mosta. Tom je prilikom reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič razgovarao s bračnim parom koji je tri godine proveo na tom projektu, Vesnom i Draženom Kovačem.

Bračni par Kovač tri je godine radio na Pelješkom mostu. Njihov trud konačno je urodio plodom u srijedu navečer, kada je spojen zadnji dio mosta. Geodetkinja Vesna Kovač tom je prilikom rekla da je sretna nakon tri godine rada.

"Dali smo tri godine svojih života, ali znamo zašto", rekla je te dodala da je konačno spajanje bilo napeto: "Sve je moralo biti spojeno u milimetar i sada smo sretni."

Njezin suprug, geodet Dražen Kovač, rekao je reporteru Dnevniku Nove TV Mariju Juriču da je Pelješki most najpreciznije izgrađen objekt u Hrvatskoj. "Cijelo smo vrijeme znali gdje smo i koliko odstupamo od projektiranih dimenzija", rekao je.

Na pitanje kako im je bilo na gradilištu kao bračnom paru, Dražen je odgovorio: "Nismo imali puno vremena, osim za most. To je vrlo zahtjevno. Ovdje se radi 24 sata dnevno. Odgovornost je maksimalna, investicija je ogromna i uspjeli smo."

Pročitajte i ovo Vatromet iznad Pelješkog mosta POVIJESNI DAN Spojen i zadnji segment Pelješkog mosta! Plenković: "Neopisivo mi je zadovoljstvo reći da je Hrvatska spojena." Održan i spektakularni vatromet

Pročitajte i ovo Osobna iskaznica, ilustracija - 1 svi detalji na jednom mjestu Nove osobne iskaznice od ponedjeljka, evo što će sve imati i za što će sve služiti

Na kraju razgovora je Vesna, odgovarajući na pitanje kako im je protekao zadnji dan prije spajanja Pelješkog mosta, rekla: "Ne mogu ispričati koliko je za nas bilo sjajno što smo mogli sudjelovati na ovakvom projektu, što je sve išlo po protokolu i što je odrađeno onako kako treba. To je najbitnije, bar u geodeziji."

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene