Božo Petrov (Foto: dnevnik.hr)
Božo Petrov (Foto: dnevnik.hr)

Nakon obraćanja Andreja Plenkovića, u sjedište HDZ-a stigao je predsjednik Sabora Božo Petrov s Mostovim ministrima. Sastanak je trajao oko sat vremena.


Božo Petrov u utorak navečer bio je na razgovorima u središnjici HDZ-a. Odgovarajući na novinarska pitanja rekao je kako želi povući ''jednu paralelu između ovoga trenutka i trenutka prije 8, 9 mjeseci u trenutku kada je cijela Hrvatska javnost nas optuživala da smo kočničari, da stavljamo veto.''

''Evo mi ovaj put nismo stavljali veto, nismo bili kočničari. Smatram da svaka politička stranka treba dati svoje kandidate kao što smo mi dali, podnijeti odgovornost, zato ne vidim nikakav problem u tome. To su kandidati koje je predložio gospodin Plenković, mi imamo kandidate od strane Mosta i idemo u zajedničku Vladu'', rekao je u središnjici HDZ-a Božo Petrov komentirajući HDZ-ove kandidate za ministre.

''Mi nismo uopće htjeli razgovarati na način veta. Dogovorili smo se da će svatko od nas dati najbolje kandidate'', kaže Petrov.

''Mi nismo imali nikakav utjecaj na kandidate, niti smo ga htjeli imati, na kandidate koje predlaže HDZ. Postoji određeni zahtjev u programskom dijelu koji smo definirali odmah'', dodao je.

''Još jednom bih upozorio. Problem koji se dogodio jučer nije se dogodio jer zastupnici ne dolaze na posao, dogodio se radi pogreške u administraciji sabora i neće se više događati'', kaže Petrov.

''Dramatično je različito iskustvo koje smo imali u prethodnoj vladi u odnosu na ova 3 do 4 tjedna. Ako se to nastavi na ovakav način u budućoj vladi neće biti apsolutno nikakvih problema. Vjerujem da će biti stabilna'', rekao je Petrov.