Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Božo Petrov

"Smijao sam se jučer Plenkoviću. To je kao iz crtića, kada lopov viče: drž'te lopova"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na dnevni red iduće sjednice Sabora uvršen je Mostov prijedlog izmjene odluke o istražnom povjerenstvu za Agrokor dok onaj SDP-ov za opozivom Vlade još nije upućen u proceduru.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković najavio je nakon sjednice predsjedništva sabora sa klubovima zastupnika da iduća sjednica Sabora počinje 8. studenog aktualnim prijepodnevom a već taj dan na dnevnom će se redu naći i iskazivanje nepovjerenja ministrici Nadi Murganić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna GRMOJA PROZIVA, BRZO STIGAO ODGOVOR Gužva u Saboru: ''Bijedni manevri... Potezi Jandrokovića i Plenkovića samo pokazuju koliko su očajni i prozirni'' Slika nije dostupna jasan stav Jandroković: "Očekujem da ostali članovi Uprave Ine podnesu ostavke"

U dnevni red uvršten je i Mostov prijedlog izmjene odluke o osnivanju povjerenstva za Agrokor, ali kako je pojasni Jandroković novinarima, ta će točka biti tek 20.

Božo Petrov (Most) na to se samo nasmijao kao i na izjave premijera Plenkovića, kako je rekao.

"Nasmijao sam se jučer kada je predsjednik vlade rekao za Most da smo lopovi: to je kao iz crtića kada lopov viče: drž'te lopova. Most nije postojao kada se Agrokor razvijao i stvarao, a SDP i HDZ jesu. Rasvjetljavanje činjenica ne ide u prilog političarima koji su činili izvršnu vlast. mi ćemo i dalje raditi pritisak da se o Agrokoru raspravlja u Saboru", istaknuo je Petrov. 

To se pak nije svidjelo SDP-ovom Gordanu Marasu koji je podsjetio kako je upravo SDP inzistirao na istražnom povjerenstvu za Agrokor.

"Zatražili smo i opoziv vlade, a premijer Plenković će, bez obzira na omalovažavanje opozicije i građana, ipak morati doći u Sabor", kazao je Maras. 

"Vlada ne radi ništa po pitanju Ine"

Akutalna tema opet je i Ina, a Pal Kara, glavni savjetnik za Mol grupu, rekao je za mađarsku javnu televiziju kako je mađarska naftna kompanija Mol otvorena za prodaju svog udjela u Ini. Poruka iz Budimpeste stiže nakon javno iskazanog interesa čelnika Rosnjefta Igora Sečina da bi ruska kompanija mogla otkupiti Molove dionice.

Gordan Jandroković rekao je da ne želi komentirati Inu jer je to domena Vlade dok je Petrov ocijenio da Vlada očito ništa ne radi po pitanju otkupa Ine.

"Bilo je to jedno lijepo obećanje za božićne praznike. Neozbiljno je razgovarati o tome dok Vlada nije napravila strategiju razvoja Ine. Vlada se mora angažirati i ja ih pozivam da se napravi jasna strategija za budućnost Ine i model otkupa. Prvo su rekli da će prodati HEP, a kada se ispostavilo da to nije potrebno, kada smo im mi dali drugi model, onda izgleda Ina više nije zanimljiva", istaknuo je Petrov.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene