Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Božićna poruka

'Božić je vrhunac Božje poruke čovjeku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojni ordinarij msgr. Juraj Jezerinac u božićnoj poruci istaknuo je kako je Božić sakrament prisutnosti Boga među ljudima, te podsjetio kako je Isusovim rođenjem u Betlehemu započeo jedan novi svijet, a Bog je na poseban način došao u dijalog s čovjekom progovorivši mu o sebi jezikom koji je čovjek mogao razumijeti.

'Božić je vrhunac Božje poruke čovjeku da ga ljubi i da želi s njim ući u dijalog - razgovor u kojem poziva čovjeka da u malom djetetu prepozna Boga - Božić, 'koji je radi nas ljudi i radi našega spasenja sišao s nebesa'. Upravo u djetetu Bogočovjeku Bog ostvaruje vječni dijalog s čovjekom".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jezerinac: 'Možemo više, bolje i drugačije graditi Hrvatsku' Slika nije dostupna Šeks u Karlovcu 'Hrvatska je nastala krvlju hrvatskog naroda'

'Bog je postao jedan od nas, da bi nam na taj način pokazao kako zajedno s njim možemo rasti u prihvaćanju Boga i brata čovjeka. Postao je za nas sakrament spasenja, da bi po njemu mogli doći k Ocu. Ostao je među nama po sakramentima da, sjećajući se onoga što je on činio, i mi danas to isto činimo u zajednici s njime u Crkvi njemu na spomen', stoji u božićnoj poruci vojnoga biskupa Jurja Jezerinca.

Slaveći sakramente činimo Boga djelotvornim u Crkvi i zajedno s njim hodamo očekujući njegov slavni dolazak. 'To je radost nas koji smo mu povjerovali, to je radost koju svake godine novorođeni Božić donosi u naša srca i u naše živote', poručio je vojni biskup msgr. Juraj Jezerinac.

Čestitajući Božić i Novu 2009. godinu pripadnicima Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj, biskupije msgr. Jezerinac zaželio im je da po Kristovu rođenju još više spoznaju svu dubinu i neizmjernu vrijednost sakramentalnoga života euharistijskoga slavlja te svu radost zajedničkoga sazrijevanja u Crkvi gdje, ističe, osjećamo i nosimo odgovornost jedni za druge, kako bismo dostojno živeći po životu milosti, Krista približili suvremenome svijetu koji ponekad možda i nesvjesno traga za dobrim i plemenitim, tj. za Bogom.

Biskup Jezerinac zaželio je sretan Božić i blagoslovljenju Novu godinu ministrima, načelniku Glavnoga stožera OS RH, ravnatelju policije, državnim tajnicima, pomoćnicima ministara, generalima i admiralima, časnicima i dočasnicima Hrvatske vojske i policije, vojnicima i policajcima, državnim službenicima, braniteljima i umirovljenicima, svećenicima te djelatnicima Vojnog ordinarijata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene