Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prošle su godine hrvatski građani za Božićne i Novogodišnje blagdane potrošili dva Pelješka mosta. Ove godine skromnija potrošnja, ali dostojanstven Božić. Provjerili smo kako prosječna hrvatska obitelj provodi Božićne blagdane.


Kuća obitelji Spreitzer ukrašena je izvana i iznutra, a od ranoga jutra Božiću se posebno raduju 10-godišnja Lorena i trogodišnji Fran. Kako i ne bi kad su bili jako dobri pa je maleni Fran dobio na dar Kapetana Kuku. 'Veselimo se poklonima i budemo dobri na taj dan isto', rekla nam je Lorena.

Vezani članci Fail Što više godina, to vatreniji rođendan: Brojne svjećice mogu biti problematične, pogotovo u ovoj kombinaciji Slika nije dostupna FOTO Pogledajte prezgodne Mrazice!

Za radostan Božić u obitelji Spreitzer, uz Djeda Božićnjaka, najzaslužniji su, naravno roditelji ovih mališana. Za Sabinu, inače trgovkinju, ovo je poseban Božić. 'Ovaj Božić uljepšalo mi je to što sam bila na Badnjak kod kuće zajedno sa svojom obitelji, što sam mogla sve to u miru napraviti o biti s njima, jer mi je to prvi Badnjak unazad 10 godina da sam mogla provesti s njima', objasnila je majka Sabina.

Bez žurbe, na Badnjak, napravljeni su kolači, očišćena kuća i okićen bor. 'Božić, to nam znači sklad u obitelji, veselje, radost, zdravlje, a ugođaj je taj što zajedno na Badnjak kitimo jelku i družimo se i veselimo', kaže otac Miroslav. Mamu i tatu nije posjetio Djed Božićnjak, no za njihove darove su se pobrinuli Lorena i Fran, Lorena na gitari, a Fran iz sveg glasa pjevajući. Obitelj na okupu, e to je pravi Božić.