Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I bez raskoši dostojanstveno

'Božić je sklad u obitelji, veselje i radost'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prošle su godine hrvatski građani za Božićne i Novogodišnje blagdane potrošili dva Pelješka mosta. Ove godine skromnija potrošnja, ali dostojanstven Božić. Provjerili smo kako prosječna hrvatska obitelj provodi Božićne blagdane.

Kuća obitelji Spreitzer ukrašena je izvana i iznutra, a od ranoga jutra Božiću se posebno raduju 10-godišnja Lorena i trogodišnji Fran. Kako i ne bi kad su bili jako dobri pa je maleni Fran dobio na dar Kapetana Kuku. 'Veselimo se poklonima i budemo dobri na taj dan isto', rekla nam je Lorena.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković Nakon huškanja Plenković odgovorio Domovinskom pokretu: "Priopćenje im je briljantno, a logički slijed im je još briljantniji" Proslava Nove godine u svijetu - 5 Predivni prizori Pogledajte kako izgledaju slavlja Nove godine u svjetskim metropolama

Za radostan Božić u obitelji Spreitzer, uz Djeda Božićnjaka, najzaslužniji su, naravno roditelji ovih mališana. Za Sabinu, inače trgovkinju, ovo je poseban Božić. 'Ovaj Božić uljepšalo mi je to što sam bila na Badnjak kod kuće zajedno sa svojom obitelji, što sam mogla sve to u miru napraviti o biti s njima, jer mi je to prvi Badnjak unazad 10 godina da sam mogla provesti s njima', objasnila je majka Sabina.

Bez žurbe, na Badnjak, napravljeni su kolači, očišćena kuća i okićen bor. 'Božić, to nam znači sklad u obitelji, veselje, radost, zdravlje, a ugođaj je taj što zajedno na Badnjak kitimo jelku i družimo se i veselimo', kaže otac Miroslav. Mamu i tatu nije posjetio Djed Božićnjak, no za njihove darove su se pobrinuli Lorena i Fran, Lorena na gitari, a Fran iz sveg glasa pjevajući. Obitelj na okupu, e to je pravi Božić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene