Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) Boris Miletić rekao je u utorak u Puli da neprimjerenom smatra izjavu predsjednika SDP-a Zorana Milanovića da je Most nezavisnih lista izabrao ići u saborsku većinu "s kriminalnom, proustaškom koalicijom," istaknuvši kako nikada nije dobro generalizirati.


"Nikada nije dobro generalizirati. U svakoj stranci ima časnih ljudi, a po mom sudu, to su neprimjerene riječi i smatram da nije trebao na taj način nastupiti," kazao je novinarima Boris Miletić na gradskoj tržnici, gdje se družio s građanima.

Vezani članci Kršenje mjera u Oklaju - 2 Bez koronamjera na dočeku Milanovića: "Pa zdrav narod. Mislim, zdrav u glavi" Boris Miletić (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL) IDS na predsjedničkim izborima podržava Zorana Milanovića

Poziv splitskog gradonačelnika Ive Baldasara predsjedniku Zoranu Milanoviću i kompletnom vodstvu SDP-a da daju ostavke i tako dokažu da su zaista demokrati, Miletić nije želio komentirati. "To su unutarstranačke stvari SDP-a. IDS se nikada nije miješao u politiku drugih stranaka, prema tome, to će morati kolega Baldasar i Milanović i drugi ljudi iz vodstva stranke riješiti unutar svoje stranke. IDS se tu apsolutno ne miješa," naglasio je Miletić.

Govoreći o tome kako su IDS-ovi zastupnici kod izglasavanja predsjednika Sabora bili suzdržani istaknuo kako je do toga došlo ponajviše zbog "silnih preokreta" koji su se prethodno dogodili.

"Da je to išlo nekakvom normalnom procedurom, da se od početka znalo da je ovo saborska većina, tada vjerujem da ne bi bilo problema nikome poduprijeti predsjednika parlamenta iz razloga što parlamentarna većina to i zaslužuje. Međutim, zbog silnih preokreta koji su se dešavali mi u tom trenutku nismo mogli podržati kandidata, nismo htjeli niti opstruirati, već smo bili suzdržani," poručio je Boris Miletić.

Na pitanje novinara hoće li IDS-ovi saborski zastupnici dati potporu mandataru, rekao je da prvo treba vidjeti tko će biti članovi Vlade, koji se programi nude i što to znači za Istru kao regiju i njene građane. Nakon toga će IDS donijeti svoju konačnu odluku, rekao je Miletić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook