Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Boris Kunst odlazi u politiku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dosadašnji predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske (URSH) Boris Kunst danas je podnio ostavku na tu dužnost jer odlazi u politiku, izvijestio je URSH.

Kunst će sudjelovati kao kandidat na predstojećim parlamentarnim izborima, potvrđeno je u URSH-u, a na čijoj će listi biti trebalo bi se doznati uskoro. Neki mediji špekulirali su da bi se Kunst trebao naći na listi HDZ-a.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić i Matija Kroflin - 4 (Ne)zadovoljni sindikati Sprema li se novi štrajk? "Nije točno da je ovo najveće povećanje plaća. Rast 90-ih bio je veći od ovog što je sada na stolu" Anja Perković i Krešimir Sever - 4 Krešimir Sever Plaća za prosinac bila je 3 posto niža od one za studeni: "Od tih pomaka uvijek najviše koristi imaju poslodavci. Tu se netko debelo bogati"

Na današnjoj sjednici Predsjedništva URSH-a za novog predsjednika izabran je Damir Jakuš, dosadašnji predsjednik Zajednice sindikata virovitičko-podravske županije.

Nakon šesnaest godina profesionalnog sindikalnog rada, Kunst je zahvalio sindikalnih kolegama na dosadašnjem povjerenju i suradnji, uz nadu da će se suradnja nastaviti i ubuduće.

Govoreći o važnosti reformiranja i okrupnjavanja sindikalne scene i kontinuiranog rada na poboljšanju dijaloga među socijalnim partnerima, Kunst je istaknuo da samo iskreno partnerstvo može biti poticaj na zajedničkom djelovanju u pitanjima od nacionalnog interesa, a u cilju daljeg jačanja položaja Hrvatske u pregovorima s Europskom unijom i
poboljšanja standarda hrvatskih radnika i građana.

Članovi URSH-a prisjetili su se najvažnijih postignuća pod Kunstovim vodstvom - velikog prosvjeda na zagrebačkom Trgu bana Jelačića 1998. godine, mnogih prosvjeda i štrajkova koji su imali pozitivne učinke, te incijativa o uvođenju bankarskog grace perioda za radnike koji su zbog stečaja ostali bez posla, socijalnoj identifikacijskoj kartici, Zakonu o minimalnoj plaći i Nacionalnom kolektivnom ugovoru, te izmjenama Ovršnog zakona i Zakona o odvjetništvu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene