Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bombe pronađene u moru nitko ne vadi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prošlo je više od 20 dana otkako su stanovnici Trstenika na Pelješcu obavijestili policiju o bombama pronađenim u njihovom podmorju. Nadali su se da će, posebice jer se radi o turističkom mjestu, brzo reagirati i za nekoliko dana ukloniti bombe. No to se nije dogodilo.

Akcija čišćenja podmorja u Trsteniku na poluotoku Pelješcu - završila je pronalaskom dviju bombi. Skupljajući otpad s morskoga dna, dvadesetak ronilaca najmanje se nadalo da će na dubini od 10 metara naići na ovako opasno oružje. 

Pročitajte i ovo Potres kod Pelješca magnituda 2,7 Potres u moru kod Pelješca: "Dobro je tresnulo, srećom pa je kratko" Plaža Bačvice - 1 i gradilište i kupalište Morsku idilu uništavaju smrad i radovi: "Bageri će nas opkoliti sa svih strana"

Glasnogovornika dubrovačko-neretvanske županije Ivana Kukriku zatekli smo na slobodnom vikendu. U telefonskom nam je razgovoru pojasnio kako su odmah obavijestili specijalnu jedinicu MUP-a u Zagrebu čiji su djelatnici osposobljeni za deaktiviranje eksplozivnih naprava. Na pitanje zašto nakon više od 20 dana, u srcu turističke sezone, bombe nitko ne vadi rekao je da - ne zna. 

Stanovnici, ali i mnogobrojni gosti Trstenika, ne osjećaju se ugodno znajući da se doslovno kupaju s bombama. 

Kada će policija organizirati vađenje bombi - ne zna se. A do njihovog dolaska, stanovnicima i turistima, a posebice ribarima, očito ostaje držati palčeve kada odlaze na kupanje ili ribarenje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene