Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bacio bombu na kafić

Bombaš iz Botinca se nagodio: Ide u zatvor na 6 godina zatvora uz psihijatrijsko liječenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrepčanin Branko Novak koji je u travnju bacio bombu na terasu kafića 'Miki' u naselju Botinec osuđen je nakon nagodbe s tužiteljstvom na šest godina zatvora i obavezno psihijatrijsko liječenje, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Presuda nakon priznanja i nagodbe donesena je na današnjoj sjednici optužnog vijeća pred sutkinjom Ivanom Čalić. Na ročištu su bili i oštećeni, odnosno osobe koje je po tvrdnjama tužiteljstva Novak pokušao ubiti kada je na terasu kafića nakon svađe bacio bombu. Osim za pokušaj ubojstva Novak je optužen i za kazneno djelo protiv sigurnosti.

Pročitajte i ovo Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih Slika nije dostupna Stup spriječio veću tragediju 'Čekao sam da to riješimo na lijep način, dečki su skočili u pomoć i on je bacio bombu'

Novak je 19. travnja ove godine oko 21,30 sati nakon svađe s tri osobe među kojima je bio i vlasnik kafića došao na terasu noseći sa sobom nož, sjekiru i ručnu bombu.

>> Eksplozija bombe u Botincu: Osumnjičenom mjesec dana istražnog zatvora

Kada je ugledao vlasnika više je puta zamahnuo sjekirom prema njegovoj glavi, no on se obranio stolicom. U optužnici čije je navode danas priznao stoji da je 'ustrajao u namjeri da ga usmrti', ali da su ga gosti lokala spriječili u daljnjem napadanju sjekirom. Potom je, iako svjestan da se u kafiću nalazi više ljudi, na terasi aktivirao ručnu bombu M-75.

Nakon eksplozije šrapneli su teže ozlijedili troje gostiju, a lakše još četvero, no u tužiteljstvu tvrde da je svojim postupkom Novak 'ugrozio život i tjelesni integritet ostalih deset osoba koji su se nalazili u susjednim lokalima'.

Uz presudu mu je produljen i zatvor u kojem je od uhićenja. Iako je isprva pobjegao s mjesta zločina i putem odbacio sjekiru uskoro je sam nazvao policiju i prilikom uhićenja nije pružao otpor. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene