Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KBC Dubrava

Bolnica pod povećalom: Zdrav muškarac besplatno mjesecima koristio apartman?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka bolnica Dubrava suočava se s optužbama dijela vlastitih zaposlenika.

Liječnici zagrebačke bolnice Dubrava su nam rekli da je jedan njihov kolega svog oca smjestio punih 15 mjeseci u bolnički apartman unatoč tomu, kažu, što nije bio bolestan. Bolnica ima svoju stranu priče - sve demantira. A ministar zdravlja poslao je inspekciju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zbog radova Zatvara se dio prometne ulice u Zagrebu: Ovo su obilazni pravci Klinički bolnički centar Split Puštena kući Djeca završila u bolnici nakon što su pojela perece: Sve istražuju policija i inspekcija

U bolnici Dubrava više od godinu dana boravio je otac jednog liječnika, poznatog gastroenterologa. No, ne bi to bilo ništa neobično da se nije pojavila informacija kako se zapravo radi o zdravom čovjeku.

Pojedini liječnici i medicinske seste potvrdili su za Dnevnik Nove TV da je to istina. Nisu htjeli pred kamere, željeli su ostati anonimni. Boje se da će ostati bez posla. Također, rekli su i kako je taj gospodin cijelo vrijeme bio u bolničkom apartmanu za koji nije plaćeno ni kune.

Korištenje bolničkog apartmana nije besplatno. Njegova najjniža cijena je 300 kuna. Boravak od 15 mjeseci prema tome bi stajao najmanje 135 tisuća kuna.

Šef zavoda za gastroenterologiju u bolnici Dubrava, primarijus Milan Kujundžić koji je i nadređen prozvanom liječniku, sve opovrgava.

Šibenska bolnica u blokadi!

'Uistinu se radi o teško bolesnome čovjeku. Nekoliko puta smo razmatrali njegov otpust kući ili premještanje u Marof. Od embolije pluća, od gubitka svijest, do stalnih sepsi. Kad oni kažu - bio u apartmanu. On nije bio u apartmanu. On je bio u izolacijama', kaće Kujudžić.

Zanimljivo, 89-godišnji gospodin je iz bolnice otpušten tek u srijedu, nakon što je vijest procurila u javnost.

'Njegov sin ga je uzeo doma na vlastitu odgovornost i rekao - bolje da umre moj tata nego da se sramotimo', dodaje Kujudžić.

Da se radi o teško bolesnom pacijentu, pisanim putem nam je rekao i sanacijski upravitelj. 'Bolesnik XY hospitaliziran je u KB Dubrava od 11. kolovoza 2013. do 5. studenog 2014. zbog recidivirajuće sepse i sumnje na neoplazmu. Bolesnik je liječen u bolnici tijekom dužeg vremenskog razdoblja zbog ponavljajućih akutnih stanja sepse. Bolesnik je zbog recidivirajuće sepse bio smješten u izolaciju, ali nije koristio apartmanski smještaj', stoji u priopćenju.

Zbog ovoga je slučaja u Dubravu poslana je i inspekcija. 'Jučer sam kratku informaciju dobio. Poslana je zdravstvena inspekcija da vidi o čemu se radi', rekao je Siniša Varga, ministar zdravlja..

Jedna liječnica je rekla kako sumnja da je njezinom kolegi bilo isplativije oca besplatno držati u bolnici nego da mu plaća starački dom. Mišljenje inspekcije bit će poznato za manje od 10 dana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene