Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tvrtka 'Pet minuta' stalo su u potrazi za novim zaposlenicima, a poslove moraju i odbijati.


U agenciji 'Pet minuta' posla ne nedostaje. 'Konstantno se držimo iste strategije. Evo, trenutno u New Yorku kroz obje firme radi osmero ljudi. Planiramo i dalje zapošljavati, i kompletnu našu strategiju temeljimo na izvozu', rekao je Luka Abrus.

Vezani članci Obitelj Stanić Nekad nisu mogli ni do kredita, a danas su njihovi proizvodi dio najpoznatijih zgrada na svijetu Toni Zanko, heroj i izumitelj - 5 Ljudina iz Vodica: Spasio ribara iz gorućeg broda, izumio alat koji danas imaju vatrogasci diljem svijeta...

Trenutno traže 15 zaposlenika, no teško im je pronaći dovoljno kvalitetnih programera i dizajnera, zbog čega poslove i odbijaju. 'Izazov je zato što je hrvatsko tržište dosta malo, posebno ako tražite neke specifične vrste kandidata sa specifičnim znanjima i obrazovanjem', rekla je Ana Petrović.

'I dalje možemo više rasti nego što možemo pronaći ljudi ovdje i u ovom trenutku odbijamo devet od deset projekata jer jednostavnmo nemamo kapaciteta. Doista biramo najbolje klijente koji nas mogu odvesti na sljedeću stepenicu', objasnio je Luka Abrus.

Čuda tehnologije u Hrvatskoj: Printaju 3D medicinska pomagala, već ugrađena pacijentima

U posljednje vrijeme rade na aplikacijama za učenje desetaka jezika, za preslušavanje glazbe i za hotelske lance. Posla je mnogo, no sve to shvaćaju kao izazov. 'Mlada je ekipa i svi smo dosta ambiciozni, pa je dobro okruženje za rast i za razvoj. Možda je i za nas mlađe super što je fleksibilno radno vrijeme pa možemo doći kasnije - tko voli više spavati', rekao je Luka Bracanović.

Nedavno su napravili aplikaciju i za Stephena Hawkinga. 'Radi se o edukacijskoj aplikaciji za proučavanje tajni i efekata koji se događaju u svemiru, zapravo popularizacija znanosti', pojasnio je Luka.

Da idu u dobrom smjeru pokazuje i nagrada Zlatna bilanca za tvrtku s najboljim pokazateljima u IT sektoru koju su osvojili čak dva puta za redom. A ambicije su još mnogo veće. Žele postati najjača svjetska agencija za dizajn i razvoj ZR mobilnih aplikacija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook