Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Vojni ordinarij:

"Hrvatski vojnik u Litvi vjerojatno je preminuo od infarkta ili moždanog udara"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojni ordinarij Jure Bogdan rekao je kako nema detaljnije informacije o smrti hrvatskog vojnika u Litvi, ali čuo je, kaže, da je preminuo iznenada u popodnevnim satima, nakon objeda.

Vojni ordinarij Jure Bogdan izjavio je u srijedu kako još nisu poznate pojedinosti vezane uz smrt hrvatskog vojnika u Litvi, no po dostupnim informacijama smrt je nastupila iznenada, vjerojatno od infarkta ili moždanog udara.

Pročitajte i ovo Pogreb žrtve nasilja na Zapadnoj obali Na Zapadnoj obali Izraelski doseljenici u valu nasilja ubili dvojicu mladih Palestinaca Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara

"Nemam detaljnije informacije, čuo sam da je vojnik preminuo iznenada u popodnevnim satima, poslije objeda", rekao je Bogdan uoči misnog slavlja, kojim je u Zagrebačkoj katedrali obilježena 20. obljetnica uspostave Vojnog ordinarijata.

Hrvatski vojnik, 41-godišnji Mario Pavišić preminuo je u utorak, 12. prosinca, u vojarni Rukla u Litvi, gdje se nalazio kao pripadnik 1. hrvatskog kontingenta u okviru aktivnosti ojačane prisutnosti NATO-a.

Bogdan je na novinarski upit potvrdio da je jedan hrvatski vojni kapelan zbog konzumacije alkohola udaljen iz misije NATO-a u Poljskoj.

Kaže kako mu je zasmetalo korištenje pojma "alkoholizirano stanje" u novinskim napisima o trojici vojnika i vojnom kapelanu kod kojih je utvrđena prisutnost alkohola i pokrenut postupak njihova povratka u Hrvatsku.

"To znači da je čovjek bio pijan, no to nije točno", istaknuo je Bogdan i dodao da se ne može sjetiti koliki je broj promila utvrđen na alkotestiranju hrvatskih vojnika i kapelana.

Opovrgnuo je tvrdnje o bilo kakvom pretjerivanju u alkoholu.

"Ne vidim tu nikakav veliki problem i ništa dramatično, ali prekršeno je pravilo da se ne pije", objasnio je Bogdan razloge povlačenja iz Poljske vojnog kapelana koji je "pao na alkotestiranju" u Poljskoj. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene