Vojni ordinarij Jure Bogdan (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)
Vojni ordinarij Jure Bogdan (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Vojni ordinarij Jure Bogdan rekao je kako nema detaljnije informacije o smrti hrvatskog vojnika u Litvi, ali čuo je, kaže, da je preminuo iznenada u popodnevnim satima, nakon objeda.


Vojni ordinarij Jure Bogdan izjavio je u srijedu kako još nisu poznate pojedinosti vezane uz smrt hrvatskog vojnika u Litvi, no po dostupnim informacijama smrt je nastupila iznenada, vjerojatno od infarkta ili moždanog udara.

Vezani članci Klinika za infektologiju KBC-a Split (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Neslužbeno doznajemo uzrok trovanja na brodu kod Hvara: "Nakon jela svima nam je pozlilo. Moj prijatelj se samo srušio i udario glavom" Ena Begović (Foto: Screenshot) Prošlo je 19 godina od pogibelji Ene Begović: Vrhunac životne sreće osujetila je strašna tragedija

"Nemam detaljnije informacije, čuo sam da je vojnik preminuo iznenada u popodnevnim satima, poslije objeda", rekao je Bogdan uoči misnog slavlja, kojim je u Zagrebačkoj katedrali obilježena 20. obljetnica uspostave Vojnog ordinarijata.

Hrvatski vojnik, 41-godišnji Mario Pavišić preminuo je u utorak, 12. prosinca, u vojarni Rukla u Litvi, gdje se nalazio kao pripadnik 1. hrvatskog kontingenta u okviru aktivnosti ojačane prisutnosti NATO-a.

Bogdan je na novinarski upit potvrdio da je jedan hrvatski vojni kapelan zbog konzumacije alkohola udaljen iz misije NATO-a u Poljskoj.

Kaže kako mu je zasmetalo korištenje pojma "alkoholizirano stanje" u novinskim napisima o trojici vojnika i vojnom kapelanu kod kojih je utvrđena prisutnost alkohola i pokrenut postupak njihova povratka u Hrvatsku.

"To znači da je čovjek bio pijan, no to nije točno", istaknuo je Bogdan i dodao da se ne može sjetiti koliki je broj promila utvrđen na alkotestiranju hrvatskih vojnika i kapelana.

Opovrgnuo je tvrdnje o bilo kakvom pretjerivanju u alkoholu.

"Ne vidim tu nikakav veliki problem i ništa dramatično, ali prekršeno je pravilo da se ne pije", objasnio je Bogdan razloge povlačenja iz Poljske vojnog kapelana koji je "pao na alkotestiranju" u Poljskoj. (Hina)