Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Blažević: 'Bit ćemo prvaci Europe'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Englezi će sasvim sigurno stimulirati Makedoniju, ali uvjeravam vas kako nas to ne treba previše zabrinjavati, nemaju šanse, posebno jer je za Hrvatsku ta utakmica 'biti ili ne biti'', izjavio je Ćiro Blažević gostujući u Temi dana Nove TV.

Pročitajte i ovo Ilustracija čamca s migrantima Smrtonosan prijelaz Strašna tragedija u La Mancheu: Prevrnuo se čamac pun migranata, djevojčica preminula Ilustracija Britanski Project X Zabava izmakla kontroli: U kuću ih je pokušalo ući više od 100, intervenirala i policija

Blažević vjeruje kako Makedonija, ni ako ju Englezi stimuliraju, nema nikakve šanse protiv Hrvatske, jer je Hrvatska 'klasa', a i sama je motivirana za pobjedu u Skoplju. Hrvatskoj, naime, još uvijek nedostaje bod za kvalifikaciju na EURO 2008.

'Nema dvojbe da će Modrić i 'company' usred Skoplja napraviti neminovno', kaže Blažević.

Na pitanje zašto su novčane stimulacije, poput plaćanja drugoj momčadi da pobijedi treću, zakonite, Ćiro kaže kako je u sportu toliko amoralnog da je UEFA sigurno dobro procijenila kada je dopustila takav način stimulacije. 

'UEFA to dopušta, vjerojatno bismo i mi nešto tako napravili da smo u situaciji poput Engleza', kaže Blažević.

>> Mogu li na plasman Hrvatske na EP utjecati izvannogometni čimbenici?

O teorijama urote prema kojima bi UEFA mogla procijeniti kako su im na prvenstvu važniji Englezi od Hrvata, Ćiro odbacuje takvu mogućnost. 

'UEFA nikada neće napraviti nešto takvo. Oni su ti koji zagovaraju fair play, a dopustiti prednost boljima bio bi 'krimen', koji UEFA nikada neće napraviti', uvjeren je Blažević.

Naglasio je kako osim toga UEFA sigurno neće 'dirigirati' suce da namještaju rezultat. O tome hoće li biti pokušaja 'dirigiranja' sudaca s nekih drugih strana, Ćiro kaže kako je, na žalost, to uvijek moguće.

'Bit ćemo prvaci Europe. Kad sam ja išao na Svjetsko prvenstvo, govorio sam kako ćemo biti prvaci svijeta, pa su me svi gledali kao da sam lud, a bili smo treći. Da sam govorio da ćemo biti treći, bili bi osmi. Zato i Slaven treba zagovarati to da ćemo biti prvaci Europe', odgovara uvijek optimistični Blažević na pitanje što Hrvatska može napraviti na Europskom prvenstvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene