Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SEZONA VIRUSA

Blagdanska okupljanja učinila su svoje, sve je više pacijenata u ordinacijama: "U zamahu smo koji još nije dosegnuo svoj vrhunac"

Aktualno Galerija Sezona virusa - 2 Sezona virusa - 2 Foto: DNEVNIK.hr Sezona virusa - 1 Sezona virusa - 1 Foto: DNEVNIK.hr Sezona virusa - 3 Sezona virusa - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Zoran Barušić Galerija 1/4 >>
Blagdanska okupljanja učinila su svoje - ordinacije su prepune pacijenata. U tome prednjači gripa, ima i korone, a među djecom i dalje streptokok i RSV virus.

Unatoč širenju virusa u bolnicama je stanje, nasreću, stabilno. U KBC-u Rijeka 10 pacijenata liječi se od gripe, 50 od korone. I u Osijeku se od komplikacija gripe liječi desetak pacijenata, ali za sada imaju dosatatn broj kreveta za sve pacijente.

Liječnici ističu da je riječ o bolestima, uobičajenim za ovo doba godine, no na koje smo protekle dvije godine zaboravili.

"Obično je to klinička slika tipična, koja krene s viksom temperaturom koja traje 2 do 3 dana, onda se pojave respiratorni simptomi koji mogu biti blaži li teći. U kontekstu toga mogu biti i gastro simptomi. Oni koji imaju teže kliničke slike, neku pneumoniju li komplikaciju oni se hosptilaiziraju", rekao je za Dnevnik Nove TV Zoran Barušić, zamjenik ravnatelja Klinike za infektivne bolesti.

Pročitajte i ovo Ilustracija NAJNOVIJA IZVJEŠĆA Zastrašujući post-COVID simptomi u susjedstvu: Teška neurološka oštećenja, epileptički napadi, moždani udari...

U bolnicama srećom ima dovoljno mjesta.

"Trenutno imamo 11 hospitaliziranih s gripom. Mjesta ima, ali stojim da je to dinamičan proces gdje se na dnevnoj bazi jedan broji otpusti, drugi pacijenti budu novoprimljeni,, taj broj nije fiksan, ali je promjenjiv na dnevnoj bazi", rekao je Barušić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVE NELOGIČNOSTI Novi moment u istrazi oko smrti Matijanića: Zašto je policija Tužiteljstvu prešutjela njegovu smrt, iako je izvijestila o ostalim preminulima?

"Mi smo sad u jednom zamahu gripe, koja još nije dosegla svoj vrhunac, o toj nekoj težini moći ćemo suditi prvenstvneo o tome koliko će opteriti bolnički sustav i koliko će doista napredovati", dodao je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene