Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prostitucija u Hrvatskoj

EKSKLUZIVNE ispovijesti bivše prostitutke i svodnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako izgleda posao prostitutke, tko su mušterije i kako izgledaju zahtjevi klijenata, otkriva djevojka koja se posljednjih 13 godina bavila najstarijim zanatom na svijetu. A svodnik nam je ispričao kako se sve organizira.

''Bila sam u takvoj situaciji da bih prihvatila sve, samo da eto zaradim za stan i ne idem kući. Rekla sam: pa zašto ne, ako mogu inače biti s nekim, zašto ne bi uzela novce za to'', rekla je ekipi Provjerenog.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Provjereno: slučaj Damira Škare - 4 Škarina žrtva Prvo ju je silovao pa su je pokušali ušutkati: "Bilo je strašno, ali sve bih ponovno učinila"

>>Za studij platili 60 tisuća kuna, a njihove diplome neće vrijediti u Hrvatskoj!

''Tuširaš se kao da si silovan sto puta i legneš plačući doma usamljen i totalno napušten. I onda vidiš da koliko god novaca imao u novčaniku, da si sam, napušten i obilježen za čitav život', dodala je.

>>Ona ima talent!

U posljednje vrijeme sve učestalija je, rekla je, i elitna prostitucija, zbog čega su u Hrvatskoj već bila uhićenja. Traži to poznata noćna muška ekipa.

''To su starlete što bi se reklo, koje su došle zadnjih godinu, dvije, koje i osobno skoro sve poznajem, koje x puta to rade ne za velike novce, nego samo za kokain. Neke to rade za velike novce kad uspiju dogovoriti, ali u biti je sve to samo izaći van i biti viđen s njima najviše, više je to escort'', istaknula je.

Evo što kaže svodnik

A zašto nitko tome ne stane na kraj, otkrio im je i svodnik u bijegu koji im je otvoreno priznao da je plaćao policiji kako bi se mogao baviti organiziranjem prostitucije.

''Kada upadnu u stan ponude da vas ne privode, da vas ne procesuiraju. Plaćaj toliko i toliko i nećeš imati problema'', rekao je. '2008. ponudili su mi da policiji plaćam oko 10 tisuća kuna mjesečno kako bi mogao raditi na području cijele Hrvatske', dodao je.

I dok bi se prema novom Prijedlogu zakona kažnjavali prostitutke i klijenti, Švedska primjenjuje model koji kažnjava samo korisnike prostitucije.

'Oni kažnjavaju korisnike, ali žene ne. Stav je države da je prostitucija nasilje nad ženama, pa onda ne možete kažnjavati žrtvu', rekla je Đurđica Kolarec, voditeljica projekta suzbijanja trgovanja ženama.

Što su im još otkrili, pogledajte večeras u Provjerenom u 22:00!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene