Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bubalo najavio promjene

Bivša pročelnica stambenog dobila socijalni stan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unutarnja revizija osječke Gradske uprave provela je 160 nadzora zakonitosti u postupcima davanja u najam gradskih stanova, a o uočenim nepravilnostima bit će obaviješteno i Državno odvjetništvo, istaknuo je osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo.

Gradonačelnik Bubalo je izvijestio da je Državno odvjetništvo zatražilo podatke o 77 slučajeva nadzora. Dodao je kako ne želi govoriti o podnesenim kaznenim prijavama, ali očekuje da mjerodavne institucije obave svoj posao kad je u pitanju stambeni fond s kojim raspolaže i upravlja grad Osijek.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dome, slatki dome Htjeli biste kupiti novi stan? Sjednite i pogledajte ove podatke Sandra Benčić Priuštivi najam Hrvati odgađaju zasnivanje obitelji jer nemaju gdje živjeti: Evo kako će to riješiti oporbenjaci ako dođu na vlast

>> Gradonačelnik Bubalo opovrgava optužbe SDP-a

U raspravi je istaknuto da je nepravilnost uočena i pri dodjeli stana na korištenje bivšoj pročelnici Upravnog odjela za komunalno-stambeno gospodarstvo Đurđici Krahulec. Revizijski nalaz utvrdio je sukob interesa budući da je rješenje o dodjeli stana donio Upravni odjel kojemu je tada ona bila pročelnica, a pritom je dovela u zabludu Gradsku upravu jer nije izvijestila da je sporni stan namijenjen socijalno ugroženim kategorijama građana. Gradonačelnik Bubalo je rekao da će nakon takvih nalaza revizije inzistirati na donošenju pravilnika po kojem će se stanovi u gradskome vlasništvu dodjeljivati isključivo na temelju liste kandidata za te stanove. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene