Sisački biskup Vlado Košić (Foto: Pixell)
Sisački biskup Vlado Košić (Foto: Pixell) Foto: Pixell

Prijepori oko ratifikacije Istanbulske konvencije ne jenjavaju. Sisački biskup Vlado Košić uputio je pismo svim vjernicima Biskupije povodom najave skore ratifikacije Istanbulske konvencije u Saboru.


U njemu vjernike poziva da se molitvom suprotstave ratifikacije konvencije za koju Košić tvrdi da će "ozakoniti rodnu ideologiju" u Hrvatskoj.

Vezani članci Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak (Foto: Dnevnik.hr) Divjak odbrusila biskupu Košiću nakon kritika u propovijedi: "Ministar i biskup imaju različite odgovornosti" Foto: Sisačka biskupija/Facebook Božić u sisačkoj katedrali: Primjećujete li nešto neobično u ovim jaslicama?

„Od Hrvatske Europska komisija traži da se prihvati i ratificira tzv. Istanbulska konvencija koja pod plaštem zaštite prava žena nameće rodnu ideologiju koja je neprihvatljiva kršćanskoj antropologiji i našim shvaćanjima čovjeka kako ga je Bog stvorio, kao muško i žensko. Vladajući pokazuju neshvatljiv sluganski mentalitet prihvaćanja svega što nam drugi nameću, premda to odbijaju neke članice EU jer se ponašaju kao svaka suverena zemlja. Stoga vas potičem: da se molite, osobno i po obiteljima, da se organizira i zajednička molitva u župnoj crkvi i u kapelama jedan dan koji je najprikladniji u tjednu. To može biti klanjanje pred Presvetim ili molitva krunice na tu nakanu: da se ne ozakoni rodna ideologija u Hrvatskoj. Da podržite sva demokratska sredstva da se ta pošast ne usvoji i da vršite pritisak na naše predstavnike odnosno zastupnike u Hrvatskom saboru u tom pogledu. Neka nam se Bog smiluje! Molimo zagovor svetog Josipa, zaštitnika domovine Hrvatske, molimo zagovor sv. Kvirina i bl. Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika“, poručuje biskup Košić.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju