Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promet ide normalno

Bijeli štrajk slovenskih graničnih policajaca zasad neprimjetan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U hrvatskoj se policiji doznaje da bijeli štrajk slovenskih graničnih policajaca zasad nije uzrokovao značajnije probleme putnicima. Jedino je na GP Harmica zabilježeno nešto temeljitije pregledavanje dokumenata.

Unatoč bijelom štrajku slovenskih policajaca na graničnim prijelazima s tom zemljom do 16 sati nisu uočene veće gužve, doznaje se u MUP-u. "Promet je zasad uobičajen, nema gužvi, izuzev manjih čekanja na graničnom prijelazu Harmica gdje policija susjedne države provodi nešto temeljitiju kontrolu", izjavila je glasnogovornica hrvatskog Ravnateljstva policije Jelena Bikić iza 16 sati.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zbog prijetnji sigurnosti Slovenija ponovo produžila kontrolu na granici s Hrvatskom i Mađarskom Slika nije dostupna Bizarni incident na granici VIDEO Mađarski provokator razljutio slovenskog policajca tako da je počeo PSOVATI

Slovenski sindikat policije ranije je najavio da se zbog bijelog štrajka, koji bi mogao potrajati do početka svibnja, od petka popodne na graničnim prijelazima sa Slovenijom mogu očekivati zastoji.

>> Danas od 14 sati bijeli štrajk slovenskih policajaca na granici

Zbog namjera vlade da smanji sredstva za plaće policajaca u okviru rezova za javni sektor u ovoj godini, policijski sindikat izvodi štrajkaške aktivnosti od siječnja, a danas ih je zaoštrio na graničnim prijelazima s Hrvatskom.

Očekuje se da bi bijeli štrajk policajaca na granici, koji podrazumijeva usporenu proceduru pregleda isprava i dokumenata, mogao potrajati do 5. svibnja, jer sindikat ne očekuje da će prije toga doći do dogovora s vladom u okviru pregovora koji se nastavljaju.

Slovenski policijski sindikat naveo je da će svoje štrajkaške aktivnosti i kontrolu putnika i vozila na granici s Hrvatskom idućih dana prilagođavati ovisno o pregovorima s vladom te da će nastojati da štrajk ne izaziva nezadovoljstvo vozača, odnosno putnika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene