Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moguće gužve i zastoji

Danas od 14 sati bijeli štrajk slovenskih policajaca na granici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog bijelog štrajka slovenskih policajaca od petka popodne na graničnim prijelazima sa Slovenijom mogu se očekivati zastoji, potvrdio je za Hinu predsjednik Policijskog sindikata Slovenije Radivoj Uroševič nakon što je sindikat najavio mogućnost štrajka koji bi mogao potrajati do početka svibnja.

Zbog namjera vlade da smanji sredstva za plaće policajaca u okviru rezova za javni sektor u ovoj godini, policijski sindikat izvodi štrajkaške aktivnosti od siječnja, a danas će ih zaoštriti na graničnim prijelazima s Hrvatskom, gdje će od popodne u 14 sati odvijanje štrajka kontrolirati i predstavnici tog sindikata, rekao je Uroševič. Dodao je da bi bijeli štrajk policajaca na granici, koji podrazumijeva usporenu proceduru pregleda isprava i dokumenata, mogao potrajati do 5. svibnja i da ne očekuju da će prije toga doći do dogovora s vladom u okviru pregovora koji se nastavljaju.

>> Štrajk strojovođa: Ne voze vlakovi u tri županije na sjeveru Hrvatske

Slovenski policijski sindikat naveo je da će svoje štrajkaške aktivnosti i kontrolu putnika i vozila na granici s Hrvatskom idućih dana prilagođavati u ovisnosti od pregovora s vladom te da će ovisno od situacije na pojedinim graničnim prijelazima nastojati da način štrajka ne izaziva nezadovoljstvo vozača, odnosno putnika.

Ministar unutarnjih poslova Gregor Virant razgovarao je s predstavnicima sindikata policije u četvrtak te je najavio da će se pregovori nastaviti.

Slovenska vlada najavljuje da je sa svim sindikatima u javnom sektoru potrebno u vrlo kratkom roku doći do dogovora o smanjenju mase plaća jer će u suprotnome rezovi kasnije morati biti još veći. Plaće u javnom sektoru prošle su godine, u sklopu opsežnih mjera štednje, interventnim zakonom smanjene za pet posto bruto.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Davor Božinović Na državnoj granici Božinović obišao granicu i poslao poruku: "Možda bi htjeli žice, drugi bi htjeli da sve puštamo pa bi ovdje bile rijeke migranata" Holding - 1 Nema pomaka Sindikat prijeti štrajkom u Zagrebačkom holdingu: Nakon četiri mjeseca pregovaranja i mirenja

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene