Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bosna i Hercegovina predlaže izmjenu postojećeg projekta mosta za Pelješac i traži da njegova visina bude 55 metara.


Koordinator stručnog tima pri Ministarstvu transporta i komunikacija BiH Kemal Karkin izjavio je kako postojeći projekt kojega je izradila Hrvatska priječi nesmetani pristup BiH otvorenome moru, navodi "Oslobođenje".

Vezani članci Uništen Mostov štand u Dubravi Novi napad na Most: Nakon incidenta u centru Zagreba sada im je u Dubravi uništen štand - ''Očito postajemo snažna politička opcija'' Nikola Grmoja Incident na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, muškarac fizički napao volonterke Mosta. Grmoja u suzama: "Užasno je to, ne mogu..."

Uz tu ocjenu bosanskohercegovački stručni tim je hrvatskoj strani nedavno dostavio prijedlog za promjenu konstrukcije fiksnog mosta na središnjem dijelu, na kojemu je predviđen i otvor za prolazak brodova.

O tom bi se prijedlogu trebalo razgovarati u narednih petnaestak dana.

"BiH predlaže konstrukciju s vješanjem koja bi omogućila dostizanje tražene visine mosta od 55 metara", pojasnio je Karkin.

Komentirajući najavu Jure Radića, ravnatelja Instituta za
građevinarstvo Hrvatske, kako će most biti visine 51 metar te da je to najveći europski standard, Karkin je kazao kako takvo rješenje nije dogovoreno s BiH.

"S hrvatskom stranom nije dogovorena visina mosta, a u kojoj je fazi njihov projekt, ja doista ne znam. Ono što znam jeste da Hrvatska bez 'zelenog svjetla' a posebice dijaloga s BiH neće moći graditi most", zaključio je Karkin kako ga citira "Dnevni avaz".