Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga Državnog odvjetništa

Kako su kupovali zemljište oko Pelješkog mosta?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su se u javnosti pojavile informacije o navodnim nezakonitostima i pogodovanju pojedincima pri kupnji spornih zemljišta oko Pelješkog mosta slučaj je preuzelo i Državno odvjetništvo.

Pročitajte i ovo Marin Miletić Nesuglasice presudile Nakon raskola u Mostu internetom se širi Miletićeva objava stara nekoliko mjeseci Marija Selak Raspudić Nastavak sukoba Selak Raspudić o raskolu u Mostu: "Zbog Miletića sam odustala od liste za europske izbore, ali nije samo on u pitanju"

Od Porezne uprave i drugih institucija, Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku zatražilo je dostavljanje sve potrebne dokumentacije te formiralo popis. Večernji list piše kako je zatražena i istraga oko navoda o kupnji zemljišta na Pelješcu, kroz koja bi trebala ići nova autocesta, nakon izgradnje mosta.

>> Konstruktor i IGH otkupljuju zemljišta na Pelješcu

Cilj tužiteljstva bit će utvrđivanje je li se pojedincima, na osnovu povlaštenih informacija, pogodovalo pri jeftinoj kupnji spornih zemljišta. Dosad je poznato da su ta zemljišta kupovale tvrtke Profectus, Konstruktor te IGH. Jure Radić je burno reagirao nakon objave spomenutih podataka u medijima te kazao kako su zemljišta kupljena na udaljenosti i do 50 kilometara od mjesta gradnje. Isto tako, je istaknuo kako nema ništa sporno u njihovoj kupnji.

Vjerujete li u neregularnost kupnje zemljišta oko Pelješkog mosta?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene