Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preselio se u Dalj nakon potresa

Radi od kuće, a svako malo ostane bez struje: "To je kao light show - nestane pa se vrati i tako stalno. U HEP-u su mi rekli da je to normalno"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za jednog IT sistem administratora koji radi od kuće i kojem posao ovisi o računalima i internetu, neočekivani nestanci struje mogu uzrokovati velike probleme i glavobolje.

Upravo se to više puta dogodilo Goranu Joviću, koji se iz Zagreba nakon potresa i uslijed pandemije koronavirusom preselio s obitelji u Dalj. Goran u tom malom slavonskom mjestu ipak nije računao na učestali nestanak struje koji mu uvelike otežava posao i zagorčava život. 

Pročitajte i ovo Spomen područje Dalj U Dalju Pjevao četničke pjesme i gazio hrvatsku zastavu: Određen mu istražni zatvor Slika nije dostupna završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila

"U Dalju je samo u rujnu nestalo više puta struje nego u Zagrebu u posljednjih sedam godina", rekao nam je. Konkretno, 9. rujna struje je nestalo najmanje četiri do pet puta u jednom danu. Od ožujka struje je nestalo najmanje deset puta. 

"Nestaje struje, kvare se uređaji. To vam ide kao light show – nestane, nema je pola minute, vrati se, pa je opet pola minute ima, pa je pola minute nema, i tako neprekidno", ogorčeno kaže.

Slučaj je prijavio centrali u HEP-u. Rekli su mu da je to normalno, da su u pitanju zračni vodovi i da se tu ništa ne može. 

"Stvarno smo razočarani jer nam uređaji odlaze kao ludi. Malo jači povjetarac i u Dalju nestane struje. Očigledno netko ne zna raditi svoj posao ili ne želi. Po toj logici Norvežani, Nijemci, Danci ili Šveđani nikada ne bi imali struju da je to nemoguće riješiti. Na ovom području poznata je uzrečica da struje nestane i kada se žaba popiša na banderu, ali ja ne mislim da je to nerješiv problem, već da se samo netko treba prihvatiti posla."

Zahvalan je što mu poslodavac izlazi u susret i ima razumijevanja.  

"Svaki puta kada je nestala struja u pitanju nije bila samo moja ulica, nego veći dio Dalja. Ostali stanovnici već su se pomirili s tim i kažu da se žalim Upravi Vodovoda.

Ponekad toliko brzo nestane struje, da i ne primijetim. Samo po internetu shvatim da se nešto događa, a pod padom napona uređaji se često kvare. Meni se na svu sreću još ništa nije pokvarilo, ali susjedima jest. Ogorčen sam jer mi to utječe na posao i svakodnevicu." 

Upit o cijelom slučaju poslali smo i HEP-u te ćemo ga objaviti po prispjeću.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene