Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Goran Beus Richemberg na Facebooku je poručio kako je Anka Mrak Taritaš pozvana da preuzme vođenje stranke.


HNS-ovac Goran Beus Richembergh na Facebooku se osvrnuo na jučerašnju maratonsku sjednicu Predsjedništva HNS-a nakon koje je predsjednik stranke Ivan Vrdoljak podnio ostavku i poručio kako HNS neće u koaliciju s HDZ-om.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković o sukobima na Kosovu: "Da bilo koji čelnik u Srbiji prizna tu zemlju, ne bi imao perspektivu u politici" Državni vrh na obilježavanju Dana državnosti Plenković napao Milanovića: "Kakav je to predsjednik države?! To je slučaj bez presedana"

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Hvala svima koji nisu podlegli pritisku crnih slutnji i koji su vjerovali u principijelnost i čestitost vodstva HNS-a. Isprike svima koji su sa zebnjom i nervozom trpjeli nagađanja i s olakšanjem dočekali provjerene vijesti.

Bila je to na prvi pogled i u izvedbi teška ali jedina zdravorazumska odluka, donesena nakon otvorene i argumentirane rasprave koja je pokazala najviši stupanj političke zrelosti, odgovornosti i demokratičnosti Predsjedništva i Kluba zastupnika HNS-a. Ponosan sam što se HNS othrvao snažnom i zavodljivom sirenskome zovu da se za slast i mast vlasti odrekne svojih temeljnih principa na kojima je 27 godina, često prezren i podcjenjivan ali uvijek dosljedan, gradio i čuvao vrijednosti građanskoga liberalnog centra. Nismo podlegli lažnoj mesijanskoj ulozi spasitelja kao neki drugi čiji se eksperimenti skupo plaćaju već dvije godine, niti pristajemo na populističke prečace koji ridikuliziraju politiku i stvaraju atmosferu nesigurnosti i očaja u društvu.

Stranka ostaje jedinstvena u nastojanju da ideju slobode čuva i pronosi kroz hrvatski politički život, ma kako agresivni i uporni bili nasrtaji političkih suparnika koji bi nas popili u čaši vode.

Rasplet događaja u prvi plan sada stavlja Anku Mrak Taritaš kao osobu koja je pozvana da preuzme vođenje HNS-a u najosjetljivijem i najzahtjevnijem času za stranku, kao novu lidericu građanskog centra.

Nema nikakve sumnje da nas vrlo skoro očekuju još jedni izvanredni parlamentarni izbori. HDZ će blitzkriegom nastojati osvojiti još veći utjecaj i apsolutnu političku dominaciju desnice. Na tim će izborima HNS opet i iznova braniti vrijednosti liberalne demokracije i prostor ljudskih i građanskih sloboda.

Svim vrijednim, marnim i ponosnim članicama i članovima HNS-a ali i drugih liberalnih stranaka, prije svega IDS-a i stranke Pametno, poručujem da nastavimo tamo gdje smo stali na netom završenim lokalnim izborima, kolegicama i kolegama iz SDP-a i drugih lijevih stranaka da s najvišom razinom savjesnosti i kooperativnosti shvate svoj dio odgovornosti, a svim građanima kojima je stalo do demokratskih vrijednosti i prosperiteta Hrvatske da podrže naša nastojanja te da u parlament izaberu one kojih se neće morati stidjeti!

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju