Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ne ulazimo u Vladu"

HNS neće u koaliciju s HDZ-om, Vrdoljak podnio ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon maratonske sjednice Predsjedništva HNS-a na kojoj su sudjelovali i saborski zastupnici HNS-a, Ivan Vrdoljak kazao je kako HNS neće u koaliciju s HDZ-om. Vrdoljak je podnio ostavku na sve političke funkcije.

Maratonska sjednica predsjedništva HNS-a završila je nakon sedam sati. Iz središta stranke izašao je Matija Posavec koji nije želi odgovarati na novinarska pitanja.

Pročitajte i ovo Ivan Vrdoljak Nakon žalbi građana Loše vijesti za bivšeg ministra: Tvrtka Ivana Vrdoljaka ostala bez dozvole za rad Anka Mrak Taritaš TKO JE ANKA MRAK TARITAŠ? Porazili su je i Bandić i Tomašević, optuživana je za preplaćivanje Gunje, a u Saboru je bila najaktivnija zastupnica

Nakon njega pred novinare je stao predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

"Nakon duge rasprave, bilo je apsolutno vidljivo da će stranka podijeliti, a ja to nisam želio dopustiti. Odlučio sam predložiti predsjedništvu da ne ide u Vladu s HDZ-om i da podnosim ostavku na sve političke funkcije. Imao sam iskrene namjere izvući iz političkih rovova, ali odluka da se dijeli stranka nema cijenu. To je bilo moje dijete i ja se povlačim sa svih političkih funkcija. Stranka je usvojila odluku koju sam predložio i za nju glasao. Ne ulazimo u Vladu Republike Hrvatske , kazao je Vrdoljak.

Prije sjednice Ivan Vrdoljak je poručio da su pred njima dvije mogućnosti - politiziranje ili odluka za budućnost.

Sudbinska sjednica Predsjedništva HNS-a, na kojoj se raspravljalo o eventualnoj koaliciji s HDZ-om, počela je danas u 15 sati, u isto vrijeme kad i Sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Andro Vlahušić: Odbili smo ogromne ponude

"Predsjednik (Ivan Vrdoljak) donio je odluku koju smo mi poštivali. Postali smo prava politička stranka i sretan sam zbog toga", izjavio je Vlahušić novinarima po završetku maratonske sjednice Predsjedništva.

Na novinarski upit kakve je ponude iz HDZ-a njegova stranka odbila, odgovorio je: "Velike, ogromne".

Vlahušić, koji se protivio suradnji s HDZ-om, još prije sjednice rekao je kako u HNS-u danas odlučuju jesu li trgovačko društvo ili politička stranka, prenosi Hina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene