Damir Mišković (Dnevnik.hr)
Damir Mišković (Dnevnik.hr)

Potvrđena je optužnica Općinskog državnog odvjetništva u Zadru protiv riječkog poduzetnika, vlasnika NK-a Rijeka Damira Miškovića, njegova oca i izvođača radova, koji su u Miškovićima na Pagu podignuli velebno zdanje s bazenom te zagradili pomorsko dobro napravivši privatnu rivu i privezište.


Općinsko državno odvjetništvo u Zadru potvrdilo je za DNEVNIK.hr da je potvrđena optužnica protiv riječkog tajkuna Damira Miškovića.

Vezani članci Maja Šuput Šuput se pohvalila nogometnim dresom s imenom svojeg sina, pogledajte koji je domaći klub učlanio malenog Blooma! Hasan Rohani, iranski predsjednik Iranski parlament podigao optužnicu protiv predsjednika države, optužuju ga da je zanemario zakone

On i njegov otac optuženi su da su između 14. ožujka 2014. i 14. veljače 2017. u naselju Miškovići na otoku Pagu s tvrtkom TEH gradnja iz Zagreba ugovorili izgradnju obiteljske kuće na zemljišnoj čestici u Dinjiški, iako su bili svjesni da ne mogu graditi na pomorskom dobru - obalnom pojasu.

Optužuje ih se da su bez prethodnog ishođenja građevinske dozvole od nadležnog Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, paralelno s izgradnjom kuće izgradili obalnu šetnicu i ogradni zid u dužini od 180 metara, široku tri metra, te na nju postavili rampu, kao i dva mola u moru, betonski plato sa stepenicama, kameni nasip... Također su izgradili i još dva betonska stubišta, prizemnu građevinu površine 100 m², kao i stubište s platoom, i to sve unatoč rješenju Lučke kapetanije Zadar od 11. studenoga 2015. kojim je zabranjena opisana gradnja.