Davor Bernardić
Davor Bernardić Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić poručio je u subotu da nikoga ne diskriminira, a ponajmanje žene te da neki pokušavaju pogrešno interpretirati njegove izjave.


Davor Bernardić je na Facebook stranici SDP-a reagirao na negativne komentare koje je izazvao tvrdnjama u intervjuu Hini da među SDP-ovim koordinatorima za izborne jedinice nema nijedne žene jer „koordinatorstvo nije za eksperimentiranje, to moraju obaviti dokazani operativci“.

Vezani članci Konstituirajuća sjednica Glavnog odbora SDP-a - 2 Bernardić napustio sjednicu: Marija Lugarić nova predsjednica Glavnog odbora SDP-a, glavni tajnik stranke Vedran Babić Davor Bernandić - 1 Bernardić o stanju u SDP-u: "Nisam vođa pobune. Grbinu ne zamjeram ništa. Ni u ludilu mu neću podmetati"

"Svjedoci smo kako ovih dana neki pokušavaju meni i SDP-u imputirati diskriminaciju prema ženama. Vidim da neki pokušavaju i danas moje izjave pogrešno interpretirati. Možda je moja izjava bila nespretna, no to ne znači da nisam svjestan doprinosa koji žene daju u SDP-u, u kampanji i koliko odgovorno i vrijedno rade na terenu“, poručio je Bernardić.

Predlaganjem i uvođenjem zip sustava želio sam pokazati da taj rad vrednujem i poštujem. I to ću opet pokazati prilikom slaganja lista za predstojeće izbore. Nikoga ne diskriminiram, a ponajmanje žene. Jer žene će i dalje imati moju apsolutnu podršku kao i do sada. Veći broj žena u politici za mene znače bolju, odgovorniju i pošteniju politiku, a to znači i bolju Hrvatsku, istaknuo je.

Ponosan sam i sretan što smo zip-model ugradili u temelje naše stranke i što će sve SDP-ove liste za Sabor biti zastupljene i reprezentirane s 50 žena i 50 posto muškaraca naizmjenično. To će omogućiti da konačno u hrvatskoj politici imamo jednak broj žena i muškaraca, smatra Bernardić.

„Ostale stranke pozivam da slijede naš put, to ne košta ništa novca, košta puno truda i nešto povrijeđenih muških ega. Onima koji me napadaju poručujem da ću ići i korak dalje u širenju prava žena u stranci tako da se paritet uvede u izbore za tijela stranke. Naš zadatak je da rodnu ravnopravnost ugradimo u temelje našeg društva“, najavio je Bernardić, poručivši na kraju u objavi: "Danas vam još želim čestitati naš socijaldemokratski praznik: Sretan vam 8. mart, Dan žena!". (Hina)