Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priča se o Rajku Ostojiću

Tko će biti SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović poslao je poruku da za Zagreb trebaju najboljeg čovjeka, no je li to Davor Bernardić ili netko drugi, nije htio precizirati.

Dok aktualni zagrebački gradonačelnik privodi kraju jedan od projekata kojim se najviše ponosi, tzv. Bandićeve fontane, na suprotnoj političkoj strani, još se izgleda ne zna tko će biti SDP-ov kandidat za gradonačelnika.

Pročitajte i ovo Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?'' Prosvjed ispred rasadnika Zrinjevca - 1 Nije bio rado viđen gost Incident na prosvjedu, Zagrepčani potjerali bivšeg čelnika oporbe: "Imat ćeš svoju presicu, ajde makni se"

Ako se čita između redova, sasvim je sigurno da to neće biti Davor Bernardić. 'Moramo ići s najboljim ljudima. Naravno lokalne organizacije imaju po statutu svoja prava, dužnosti svoje obveze kao i predsjedništvo SDP-a, gradu Zagrebu puno dugujemo, imamo velika očekivanja, ne možemo ljude uzimati zdravo za gotovo', rekao je danas premijer Milanović. No, tko su najbolji ljudi, Milanović nije rekao.

>> HDZ: 'Podrška Bandiću ne dolazi u obzir'

SDP ima svoj statut koji moraju poštovati svi članovi SDP-a. Prema tom statutu lokalne organizacije autonomno određuju kandidate za lokalne izbore. Mene je izabrao gradski odbor SDP-a čiju 100-postotnu podršku i dalje imam', kaže Davor Bernardić.

No, podrška gradskog odbora, čini se, neće mu pomoći. Ono što se već dulje moglo neslužbeno čuti iz SDP-ovih redova jest da će Bernardića zamijeniti Rajko Ostojić, koji je izbjegao novinarska pitanja, a možda i netko treći - očito je realan scenarij i za stranačkog šefa.

Bernardić će navodno na sljedećem sastanku predsjedništva SDP-a zatražiti raspravu o povlačenju stranačkih pitanja po medijima, što je praksa koja šteti SDP-u tko god bio njihov kandidat za gradonačelnika metropole.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene