U subotu je na održanoj zajedničkoj sjednici Predsjedništva i Proširenog Predsjedništva HSS-a donesena jednoglasna odluka o pokretanju istupa HSS-a iz članstva EPP-a.

Galerija


Ta odluka se upućuje na Glavni odbor stranke koji će reći svoj konačan stav o izlasku HSS-a iz te europske grupacije stranaka. Dugogodišnja predsjednica organizacije žena HSS-a "Hrvatsko srce", sada predsjednica Kluba seniora HSS-a Marija Ledinski-Anić rekla je kako je došlo vrijeme da HSS izađe iz EPP-a.

Vezani članci Krešo Beljak HSS ima novog starog predsjednika: Krešo Beljak uvjerljivo pobjedio na izborima u stranci Krešo Beljak HSS u četvrtak bira novo vodstvo, kandidati Krešo Beljak i Željko Lenart

"Kad smo ulazili u EPP činilo nam se da je to prihvatljiva opcija. No, s vremenom se ta grupacija promijenila. Također, vrlo često u zadnje vrijeme su bez rasprave prihvaćani prijedlozi drugih 'sestrinskih' stranaka iz Hrvatske, bez da se nas išta pitalo. To dovoljno govori o ravnopravnosti", naglasila je Ledinski-Anić.

"Nama nije mjesto s pretendentima na hrvatski teritorij – Vučićem, Tajanijem ili Orbanom koji pokušava ući na hrvatsko medijsko tržite kako bi 'sipao' mržnju i propagirao, nama u HSS-u, neprihvatljive ideje. Ponajmanje nam je mjesto u istoj grupaciji s domaćim izdajnicima koji se nazivaju čuvarima hrvatskih nacionalnih interesa, a šaptom su u strane ruke predali sve što se moglo, posljednju u nizu INA-u", zaključio je predsjednik HSS-a Krešo Beljak. Sjednica Glavnog odbora HSS-a održat će se u sljedećih mjesec dana.