Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zamjenik predsjednika Ljevice Hrvatske i nositelj koalicijske kandidacijske liste lijevo orijentiranih stranaka za 8. izbornu jedinicu Vladimir Bebić najavio je da će, ako koalicija uđe u Sabor, zatražiti poništenje provedenog postupka privatizacije i pretvorbe.


Suština tog postupka, rekao je Bebić, bila je 'prodaja tvornica,
zaduživanje tih tvornica te otpuštanje radnika', ocijenivši da je
postupak privatizacije i pretvorbe uglavnom bio pljačka.

Vezani članci Slika nije dostupna Sanader: HDZ ima veću podršku nego što javnost zna Slika nije dostupna Ivan Ninić predsjednik stranke Ljevica Hrvatske

Za to je optužio u jednakoj mjeri pokojne Franju Tuđmana i Ivicu Račana, kazavši kako su oni u suradnji proveli takvu preraspodjelu društvenog bogatstva.

Privatizacija i pretvorba provedene su u skladu sa zakonom jer su zakoni tako napisani da omoguće pljačku, kazao je Bebić, optuživši za 'ratni zločin sastavljače zakona Jakšu Barbića, Matu Arlovića i Vladimira Šeksa te Franju Tuđmana', kao, kako je rekao, naručitelja takvih zakona.

Predsjednik Istarskog socijaldemokratskog foruma Livio Bolković kazao je da se u Istri najveći val privatizacijskih pljački dogodio nakon 2000. u skladu s dogovorom SDP-a i IDS-a o podjeli interesnih zona, na način da je IDS-u, radi glasova u Saboru, SDP dopustio da radi u Istri što želi.

Predsjednik Socijalističke radničke partije Ivan Plješa zauzeo se za povratak društvenog vlasništva i radničkog samoupravljanja u tvrtke usprotivivši se neoliberalnom kapitalizmu i prepuštanju zakonima tržišta.

U koaliciji s ovim političkim strankama još su i Hrvatski
socijaldemokrati.