Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar se držao naputka

Baukove škare u državnoj upravi: 606 šefova manje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar koji se u prvim danima proslavio i po svojim uštedama na privatnom računu, očito se držao naputka.

Kada je Zoran Milanović preuzeo Vladu, ministar uprave Arsen Bauk dobio je zadatak nadzirati broj dužnosnika, ali i šefova po ministarstvima. Ministar koji se u prvim danima proslavio i po uštedama na privatnom računu posljednjih godina, očito se držao naputka. Šefova mora biti manje. U četvrtak bi Vlada trebala konačno utvrditi unutarnji preustroj.

Pročitajte i ovo Arsen Bauk Kritike i pohvale Bauk nakon izjave europske tužiteljice Kovesi: "Premijera nakon europske šamarčine očekuje šamarčina hrvatskih građana" Arsen Bauk, saborski zastupnik (SDP) SDP traži raspuštanje Sabora Arsen Bauk za Dnevnik Nove TV o aferi Mreža: "Kamo Plenković mora otići kad je pogriješio? U vrtić valjda ili u jaslice?"

Prema dosadašnjim informacijama, bez Ministarstva unutarnjih poslova bila su 3592 šefa u ministarstvima. U svim ministarstvima, bez MUP-a, radi 24 000 zaposlenika. Tako ispada da je jedan šef dolazio na 6 radnika.

Nakon preustroja ubuduće će biti 2898 šefova po ministarstvima ili 603 manje. Nije samo to 603 ureda manje, to su i manje plaće, manje ostalih pogodnosti 'malih bogova' u državnoj upravi.

Ubuduće bi tako na jednog šefa dolazilo 8 zaposlenika. No nije to cijeli problem. U sljedećoj fazi na red će morati doći i racionalizacija uprave, ili pojednostavljeno smanjivanje državne administracije. Ne zato što su otkazi 'in', već zato što bi informatizacijom sustava, primjerice neki broj zaposlenih prirodno morao otpasti. Postali bi nepotrebni. A do tada ćemo imati 603 šefa po ministarstvima manje. 603 sitnih beneficija manje. Proračun neće spasititi, ali ....

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene