Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Mislim da smo na dobrom putu"

Barišić: Danas novi kolektivni ugovori za osnovne i srednje škole

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić potvrdio je novinarima ispred Banskih dvora da će se danas potpisati novi kolektivni ugovori za zaposlene u osnovnim i srednjim školama

Na pitanje što će novi ugovori donijeti zaposlenima u osnovnom i srednjem školstvu te hoće li biti zadovoljni, Barišić je rekao da su materijalna prava ostala na istoj razini, a promjene su u vezi reprezentativnosti sindikata potpisnika jer će ih potpisati po dva sindikata za osnovno i srednje školstvo.

Pročitajte i ovo Bolja Hrvatska: Pripremaju djecu za budućnost - 4 Bolja Hrvatska Odlučile su uzeti stvari u svoje ruke i učenike podučavati novim vještinama. Oni ih obožavaju: "To se nigdje ne uči" Hrvatski studiji, ilustracija - 3 Oglasilo se i Ministarstvo Hoće li kontroverzna profesorica postati dekanica? Točka o glasanju maknuta s dnevnog reda

"Mislim da smo na dobrom putu i nadam se da će jednako uspješni biti i pregovori koji će uskoro početi za dugotrajnije rješenje. Mislim da je ovo dobar primjer", rekao je Barišić.

Opovrgnuo je ocjene da se situacija na Hrvatskim studijima nije smirila. "Koliko sam ja informiran, rektor me izvijestio da se smirila, dapače da je situacija jako dobra", ustvrdio je Barišić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene