Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić potvrdio je novinarima ispred Banskih dvora da će se danas potpisati novi kolektivni ugovori za zaposlene u osnovnim i srednjim školama


Na pitanje što će novi ugovori donijeti zaposlenima u osnovnom i srednjem školstvu te hoće li biti zadovoljni, Barišić je rekao da su materijalna prava ostala na istoj razini, a promjene su u vezi reprezentativnosti sindikata potpisnika jer će ih potpisati po dva sindikata za osnovno i srednje školstvo.

Vezani članci Pavo Barišić i Blaženka Divjak Divjak reagirala na kaznenu prijavu Fakulteta hrvatskih studija: ''To je pokušaj pritiska i zastrašivanja'' Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec (Dnevnik.hr) Sindikati objavili u kojim će se županijama sutra štrajkati, otkrili i kako je protekao štrajk u pet županija

"Mislim da smo na dobrom putu i nadam se da će jednako uspješni biti i pregovori koji će uskoro početi za dugotrajnije rješenje. Mislim da je ovo dobar primjer", rekao je Barišić.

Opovrgnuo je ocjene da se situacija na Hrvatskim studijima nije smirila. "Koliko sam ja informiran, rektor me izvijestio da se smirila, dapače da je situacija jako dobra", ustvrdio je Barišić. (Hina)