Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premda je situacija u Baranji zbog visokih voda pod nadzorom, između petka i nedjelje očekuje se veliki vodeni val Dunava iz susjednih država, koji bi razinu te rijeke kod Batine u Baranji moga podići do plus 750 cm, doznaje se od Zorana Đurokovića, direktora Hrvatskih voda Osijek.


Vodostaj Dunava kod Batine danas u 13 sati iznosio je plus 620 cm, dodao je. Podsjetio je kako je najveći vodostaj Dunava kod Batine do sada izmjeren tijekom velikih poplava u Baranji 1965. godine i tada je iznosio plus 790 cm.

Vezani članci Slika nije dostupna Vodeni val: Dunav porastao za pola metra Slika nije dostupna Vodeni val prošao Zagreb, urušio se most kod Siska

Danas je vojska povučena s ugroženih vodenih područja u Baranji, a sve se organizira u slučaju potrebe velike intervencije kada u Dunav kod Batine stigne veliki vodeni val, istaknuo je direktor Hrvatskih voda Osijek Zoran Đuroković. Vodostaj Drave kod Osijeka danas u 13 sati iznosio je plus 320 cm, a sutra se očekuje porast do plus 350 cm, kada se proglašavaju redovite mjere obrane od poplave, kazao je Đuroković.

>> Voda se povlači, a štete postaju sve vidljivije

Za sada su najugroženija neka područja Valpovštine jer rijeka Drava ne može povući svu vodu koja je došla, pa su se izlile rijeke Karašica i Vučica u odvodne kanale, a poplavljeni su i podrumi kuća te brojna dvorišta. Posebno je teško u Ladimirevcima i Podgoraču. Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić posjetio je općinu Podgorač, gdje se zbrajaju štete, koje će, kazao je, biti ogromne. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju