Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smanjenje otpada od hrane

Bankom hrane protiv bacanja namirnica: "Najviše su potrebni konzervirana hrana, brašno, šećer, ulje..."

Aktualno Galerija Luka Jalžabetić - 1 Luka Jalžabetić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Banka hrane u Zagrebu Banka hrane u Zagrebu Foto: DNEVNIK.hr Viktorija Bednjanec, reporterka Dnevnika Nove TV Viktorija Bednjanec, reporterka Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr +0 Luka Jalžabetić - 2 Galerija 1/4 >>
Zagrebački Crveni križ povećava količinu donirane hrane u Zagrebu. Cilj je smanjiti bacanje hrane. Reporterka Dnevnika Nove TV Viktorija Bednjanec javila se uživo iz zagrebačkog skladišta Crvenog križa.

Djelatnici zagrebačkog Crvenog križa će moći sa novim vozilima obilaziti donatore koji svakodnevno doniraju i slagati pakete za korisnike.

Reporterka Dnevnika Nove TV Viktorija Bednjanec razgovarala je s Lukom Jalžbetićem, voditeljem Banke hrane Crvenog križa Zagreb.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ozbiljan rizik Provjerite zalihe: Iz prodaje se zbog salmonele povlači popularna kobasica

U skladištu zagrebačkog Crvenog križa nalazi se takozvani socijalni dućan gdje se svaki dan preuzimaju paketi hrane, a Luka ih dijeli i organizira.

"U jutarnjim satima smo prikupili preko 500 kila hrane, to je uobičajena cifra. Korisnici su ljudi starije životne dobi, ali imamo i mlađe osobe, oko 300 osoba mlađih od 18 godina. Najviše su potrebni konzervirana hrana, brašno, šećer, ulje, sol", rekao je. 

Pročitajte i ovo Ilustracija U Velikoj Britaniji Panika zbog velikog porasta broja zaraženih koronom: U bolnice se vraća nošenje maski

"Mladi su uglavnom ostali bez posla i u vrijeme inflacije nemaju od čega živjeti. Što se tiče količine namirnica, trenutno stojimo dobro, ali ovim putem želim pozvati sve pravne i fizičke osobe, ako su u mogućnosti, da doniraju", dodao je Luka. 

U Hrvatskoj se godišnje baci oko 400.000 tona ispravne hrane. 

Više pogledajte u videoprilogu.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene